• Home
  • V1
  • Leads
  • Omzet Euretco daalt, wonen- en sportdivisies scoren

Omzet Euretco daalt, wonen- en sportdivisies scoren

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Vo

oral de winkels in sport en wonen deden het goed het afgelopen jaar, meldt Euretco. De retailservice-organisatie boekte over 2011 een winst, voor aftrek van renten, belastingen en afschrijvingen, van 8,7 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog

6,6 miljoen euro. Het nettoresultaat bedroeg 2,2 miljoen euro. Vorig jaar was dat 3,9 miljoen.

De

omzet van Euretco daalde wel, met 2 procent, tot zo’n 733 miljoen euro. Over 2010 was de omzet nog 748 miljoen euro. Desondanks kijkt directievoorzitter Harry Bruijniks tevreden terug op het afgelopen jaar. “Zeker in het licht van het dalende consumentenvertrouwen en de economische recessie is dit een goed resultaat.” Volgens Bruiniks is dat resultaat vooral te danken aan een sterk beleid, dat zich vanaf 2010 richtte op het omlaag brengen van de kosten. Logistiek en exploitatie van de eigen winkels werd in het afgelopen jaar uitbesteed.

Euretco laten weten dat de divisies wonen en sport betere cijfers hebben laten zien dan een jaar geleden. Vooral Decorette, Runnersworld en ook Label Company, met baby- en kinderkleding, deden het goed in 2011; formules die een jaar geleden nog dalende omzetcijfers lieten zien. Zelfstandig ondernemers werd gestimuleerd en ondersteund bij de verkoop online en bij het gebruik van social media.

Over de verwachtingen voor 2012 wil Bruijniks nog geen uitspraken doen. Bruijinks: “Dat heeft alles te maken met de beoogde fusie met Intres.” In april vorig jaar maakten Euretco en Intres bekend dat ze de mogelijkheden voor een fusie aan het onderzoeken waren. Door samen te werken hopen de twee retailservice-organisaties het voortbestaan van de bij hen aangesloten zelfstandige retailers veilig te stellen. Hoofddoel van een fusie is een schaalvergroting te bereiken waardoor de efficiency en kwaliteit van de dienstverlening kan worden verbeterd en nieuwe investeringen mogelijk worden.

Op 5 maart moet er meer duidelijk worden over de fusie. Dan zal de Buitengewone Algemene Ledenvergadering Coöperatie Intres gaan stemmen over de samenvoeging van de organisaties. Bruijniks: “Met het doorgaan van deze fusie zullen de strategische positie en de financiële draagkracht van de combinatie verder versterkt worden.”


Euretco
Intres