• Home
  • V1
  • Leads
  • Onderzoek naar Megamall

Onderzoek naar Megamall

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van de Megamall in Tilburg. Dat besluit nam de gemeenteraad van Tilburg op 27 oktober een half uur na middernacht. De geplande Megamall is een groot winkelcentrum aan de rand van de stad, waartegen veel

weerstand heerst. Brancheorganisatie Mitex reageert teleurgesteld op de uitkomst:"We vrezen dat de modeondernemers die nu een zaak hebben in Tilburg door de komst van de Mall zullen lijden onder omzetverlies en leegstand van de binnenstad," legt Mitexwoordvoerder Jolanda Smits uit.

De komst van de Megamall houdt de gemoederen flink bezig. Niet alleen Mitex voert al een tijdlang actie tegen het plan, ook MKB Brabant is tegen. De gemeenteraad van Tilburg is verdeeld over de komst van de Megamall: De raadsvergadering werd maandagavond twee keer stilgelegd wegens hoog oplopende discussies en enkele oppositiepartijen verlieten tijdens de stemming de zaal. Uit een onderzoek dat Mitex heeft laten uitvoeren, blijkt dat het te verwachten omzetverlies voor Tilburgse modedetailhandel uitkomt op zo'n veertig procent. Toch is Mitex niet helemaal gerust op de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek dat de gemeenteraad wil laten uitvoeren: "Je weet nooit hoe iets zal lopen," motiveert Jolanda Smits van Mitex.

Het college maakt voor het haalbaarheidsonderzoek een plan van aanpak waarin onder andere de eis is opgenomen dat het grote winkelcentrum complementair moet zijn op het bestaande winkelaanbod en een innovatief karakter moet hebben, punten die Mitex betwijfelt. Als uit het onderzoek toch blijkt dat de mall in Tilburg haalbaar is, krijgen de inwoners van Tilburg op 4 juni 2009 het laatste woord in een referendum.

Foto: Logo van de actiegroep 'Platform stop de Mall'

megamall
Mitex
Tilburg