Ontwerpers kijken tevreden terug op A String of Pearls

“Een bijzondere manier om een collectie te presenteren,” zo omschrijft Elsien Gringhuis haar deelname aan ‘A String of Pearls’. In oktober en november organiseerde de Dutch Fashion Foundation en hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht

vijf lunches waarin ontwerpers aan een klein groepje pers en vakmensen hun collectie konden presenteren.

NaastOntwerpers kijken tevreden terug op A String of Pearls Gringhuis (winnares van de Fair Luxury Award tijdens de Dutch Fashion Awards in 2012), deden ook Mattijs van Bergen (winnaar Dutch Fashion Award 2012), Sjaak Hullekes (winnaar Dutch Fashion Award 2009) en Spijkers en Spijkers (ontvangers van het Cultuurfonds Mode Stipendium 2013) mee aan ‘A String of Pearls’.

Onder andere Karin Swerink van Vogue, Maaike Nillessen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Kees ten Berge van Domano woonden de bijeenkomsten bij. Het doel van de lunches was een opvolging creëren met pers en vakmensen voor eerdere winnaars van de Dutch Fashion Awards.

“Door in een intieme setting hun collectie te presenteren, wilden we ontwerpers de kans bieden om nieuwe contacten aan te gaan met als doel om meer draagvlak voor Nederlands modetalent te creëren,” aldus Angelique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation.

Meer aandacht voor het verhaal achter de collectie

Tijdens het natafelen werd onder andere gesproken over het wijzigende Nederlandse modeklimaat en mogelijkheden om de kansen voor ontwerpers te verbeteren. Doordat de ontwerpers bij de gasten aan tafel schoven, kon er in tegenstelling tot bij een show ook ingegaan worden op de collectie. “Een show draait voornamelijk om de collectie, de lunch is echter een moment om in rust in te gaan op de ontwerper, het bedrijf en de ideeën achter de collectie,” vertelt Van Bergen. “Dit samen maakt een veel meer ontspannen en diepgaande ervaring voor iedereen.”

De Ontwerpers kijken tevreden terug op A String of Pearlslunch leverde Van Bergen persoonlijker contact op met pers en relaties. “Het is fijn om eens in rust van gedachten te kunnen wisselen met de mensen die van alle andere kanten van mode kijken naar je als designer en te weten te komen wat zij denken over de mogelijkheden voor Nederlands ontwerp. Ook heb ik een hoop nieuwe contacten kunnen leggen vanuit het netwerk van de Dutch Fashion Foundation, die mij mogelijk nationale en internationale kansen kunnen bieden,” aldus de ontwerper.

Ook Elsien Gringhuis vond 'A String of Pearls' een bijzondere manier om een collectie te presenteren, die de ontwerpster meer contacten in de duurzame mode-industrie opleverde. Voor Sjaak Hullekes was de intieme setting van de lunch 'een mooie kans om op de juiste manier zijn gedachtegoed uit te dragen'.

Naast de serie lunches organiseerde DFF ook een workshop modecreatie, Batik en moulage onder leiding van Linda Valkeman, waar studenten aan deelnamen die vanuit verschillende academies waren voorgedragen.

Stephanie Broek

Foto's: RVDA

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN