• Home
  • V1
  • Leads
  • Opening AFW: Spijkers & Spijkers en MaryMe-JimmyPaul

Opening AFW: Spijkers & Spijkers en MaryMe-JimmyPaul

5 jun. 2013

Leads

De Amsterdamse modeweek wil tijdens de openingsavond een platform bieden aan innovatieve modeontwerpers. Programmadirecteur Carlo Wijnands koos daarom voor het Nederlandse modelabel SIS by Spijkers en Spijkers van

de Arnhemse modezussen Truus en Riet. Ook het label MaryMe-JimmyPaul mag Amsterdam Fashion Week (AFW) openen.

Wijnands

vindt dat SIS by Spijkers en Spijkers een designerlabel is dat commercieel innoveert. MaryMe-JimmyPaul zoekt volgens de programmadirecteur juist de grens op tussen mode en kunst. "Beide ontwerpduo's hebben een eigen wereld waarin ze innovatie en talent vorm geven,” zegt hij over zijn keuzes in een persbericht.

Het modemerk MaryMe-JimmyPaul werd in 2008 opgericht door het Frans-Nederlandse duo Marie Burlot en Jimmy Paul. De ontwerpers worden vooral geïnspireerd door een fantasiewereld. Het is niet de eerste keer voor de ontwerpers dat ze hun collectie op AFW tonen. Zo waren ze in 2010 onderdeel van Fashion Week Lab, het programma voor jonge ontwerpers. Het modekoppel werd enkele jaren geleden ook genomineerd voor een Frans Molenaarprijs.

Voor Truus en Riet Spijkers is showen in Amsterdam inmiddels vaste prik. "Het is leuk en fijn op de Amsterdam Fashion Week. Als we iets vergeten zijn, kunnen we zelfs nog snel naar huis om het op te halen. Het is ook fijn dat de fashionweek in Amsterdam al zo vroeg in het seizoen is. Dan hebben we nog tijd om ons volledig te focussen op de show in Londen," zei Riet een jaar geleden tegen FashionUnited.

Afgelopen seizoen werd AFW geopend door het Arnhemse merk The People of the Labyrinths en Individuals, het label van studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Foto klein: AFW
Foto groot: MaryMe-JimmyPaul