Operationele winst voor Calida

De Zwitserse Calida Group heeft crisisjaar 2009 redelijk goed doorstaan en rapporteert het hoogste operationele resultaat in zijn geschiedenis. In weerwil van de hoge kostenpost die de ingrijpende reorganisatie van het merk Aubade vorig

jaar met zich meebracht (van 60,4 miljoen Zwitserse Frank) heeft de groep als geheel in 2009 een operationele winst (EBIT) geboekt van 20,9 miljoen Zwitserse Frank (14,2 miljoen euro) tegen 15,9 miljoen Frank in 2008. Onder de streep hebben de problemen bij Aubade Calida echter wel in de rode cijfers doen belanden: het bedrijf meldt een netto verlies van 39 miljoen Frank (26,6 miljoen euro).

Operationele winst voor Calida Aubade, met het hoofdkantoor in Parijs, moest vorig jaar juni ruim honderd banen schrappen als gevolg van de scherpe omzetdaling in luxe lingerie met name in Frankrijk. De tweede locatie van Aubade in St. Stevin werd ingekrompen en 104 arbeidsplaatsen opgeheven. Calida schatte de kostenpost hiervoor toen op 59 miljoen Frank, maar die is dus hoger uitgevallen.

De groepsomzet is in 2009 met 7,2 procent afgenomen naar 213 miljoen Zwitserse Frank (145,5 miljoen euro) tegen 229,6 miljoen in 2008. Volgens Calida komt dit opnieuw door de sterke positie van de Zwitserse Frank ten opzichte van de munteenheden in de exportlanden. Het bedrijf rekent voor dat wanneer het koerseffect niet van toepassing zou zijn de omzet slecht met 3,5 procent afgenomen is. Het is het merk Calida dat de meest solide resultaten boekt: hier is de omzet met 1,7 procent afgenomen naar 150,4 miljoen Frank. Bij Aubade daalde omzet met 7,5 procent.

De Calida Group werd in 1941 opgericht, heeft 1340 werknemers en is wereldwijd in 70 landen actief. Het bedrijf is geregistreerd aan de Zwitserse SIX beurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sursee. Zwitserland en Duitsland zijn de belangrijkste markten, maar de merken worden ook in Nederland en België verkocht. Sinds 2006 heeft Aubade ook eigen winkels (Aubade L'Art d'Aimer), waarvan er in Frankrijk nu 27 zijn.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN