Opnieuw faillissement voor Henk

Textielketen Henk, voorheen bekend als Henk ten Hoor, is een jaar na de doorstart weer over de kop gegaan. De curator, Jeroen Reiziger van Trip Adcocaten & Notaissen in Assen, heeft besloten de winkels en webshop Henk.nl voorlopig

open te houden. Reiziger garandeert consumenten dat de door hun gekochte artikelen via de website, worden geleverd.

In septemberOpnieuw faillissement voor Henk vorig jaar ging Henk ten Hoor ook failliet, nadat de Rabobank de geldkraan had dichtgedraaid. In oktober 2012 maakte het bedrijf een doorstart met Romani Beleggingen uit Zevenaar. 60 van de 103 winkels gingen weer open, onder de naam Henk.

In februari dit jaar zei Bob Treffers, directeur van Henk, nog tegen het Financieele Dagblad, dat de zestig winkels de recessie gingen overleven. "We hebben een collectie die voor 60 procent niet op modetrends is gericht. Denk aan artikelen als sokken en ondergoed. Die blijven ook in de recessie gewild. We verwachten dit jaar een omzet van 18 miljoen. Dat is 10 procent minder dan in 2012," aldus Treffers.

Terstal heeft interesse in doorstart met Henk

Volgens Quote is het tweede faillissement te wijten aan onvoldoende voorraad. Leveranciers waren na het eerste faillissement boos, omdat ze nog geld te goed hadden. Containers met kledingstukken werden daarom niet, of te laat geleverd.

Curator Reiziger zegt tegen het Financieele Dagblad dat de keten een verlies had van 200.000 euro per maand. Toch voert hij gesprekken met overnamekandidaten. "Internetwinkel Henk.nl doet het goed. Ik kan me voorstellen dat een koper verder gaat met de webshop plus een aantal winkels," zegt de curator in de krant. Onder andere Terstal, een familiemodeketen met 200 winkels in Nederland, ziet brood in een doorstart voor Henk. Om de kans op een doorstart te vergroten blijven de winkels voorlopig open. De 250 medewerkers zijn nog aan het werk.

Textielketen Henk werd ruim 35 jaar geleden opgericht in het Drentse plaatsje Diever. Het assortiment is breed: Van babykleding tot mode voor mensen met een maatje meer. Van onder- en nachtmode tot bovenkleding voor alle leeftijden, aangevuld met tassen en accessoires.