Opvolger Moba eens in vier jaar

Arnhem wil voortaan om de vier jaar een mode-evenement. De stad wil ook om de vier jaar een editie van Sonsbeek Internationale beeldententoonstelling, zodat Arnhem iedere twee jaar in het teken staat van een cultureel event. Dat is de visie van het college van burgemeester en wethouders.

De zakelijke kant van beide evenementen zou in handen moeten liggen van een projectbureau, dat zorgt voor continuïteit. Volgens het college van burgemeester en wethouder was het niet slim dat de culturele evenementen tot nu toe bij iedere editie een nieuwe projectorganisatie kregen. Zo ging er kennis en ervaring verloren. Op artistiek gebied moeten de evenementen wel volledig hun eigen koers blijven varen.

Opvolger Moba eens in vier jaarVoor de twee evenementen is jaarlijks een budget gereserveerd van 375.000 euro. Volgens de Gelderlander zal de eerste editie van het nieuwe 'hoogwaardig mode-evenement' in 2018 plaatsvinden.

Moba en beeldententoonstelling gaan samenwerken op zakelijk gebied

Op het Fashion Festival Arnhem zou de nieuwe koers van Arnhem geen invloed moeten hebben. Het jaarlijkse festival, dat dit jaar voor het eerst plaats vond, is vooral gericht op het verbinden van bestaande initiatieven, met de eindexamenshows van Artez als hoogtepunt.

Meer dan 30.000 mensen hebben een bezoek gebracht aan het Fashion Festival Arnhem afgelopen juli. De organisatie van het festival wil dat ondernemers en ontwerpers van 'hun eiland afkomen' om te tonen wat de stad te bieden heeft. Sophie Schijf, organisator van Fashion Festival Arnhem. "Het is geen nieuw festival, we hebben gewoon onze krachten gebundeld."

Op de laatste editie van Moba- met trendvoorspeller Lidewij Edelkoort als curator en het thema Fetishism in Fashion - kwamen niet voldoende betalende bezoekers af. De teller kwam uit op een totaal van 28.000 bezoekers, maar lang niet iedereen kocht een kaartje. Nog een tegenvaller: het streven van de organisatie om in 2013 het verlies van editie 2011 weg te werken lukte niet.

Foto's: Fashion Festival Arnhem

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN