• Home
  • V1
  • Leads
  • Overname Tenson door USG-aandeelhouders

Overname Tenson door USG-aandeelhouders

bezig met laden...

Leads

Het Zweedse outdoor- en sportmerk Tenson is in Nederlandse handen gekomen. De aandeelhouders van de Unlimited Sports Group (USG), gevestigd in Amsterdam, hebben de wereldwijde merk- en eigendomsrechten van Tenson overgenomen

van de Norrwin Group, dat eigendom is van de Scandinavische investeringsmaatschappij EQT.

De overname bevat behalve de volledige internationale organisatie ook het personeel van Tenson. Het merk wordt het best verkocht in Scandinavië, maar ook de Benelux is een belangrijke afzetmarkt. Jos Gillebaard, CEO en aandeelhouder van USG, noemt Tenson "een fantastisch merk met een rijke historie, een krachtige distributie in Noord-Europa en uitstekende groeimogelijkheden binnen en buiten Europa". Hij denkt dat het merk een aanvulling is op het merkenportfolio: Tenson versterkt en completeert ons merkenportfolio in het Winter-, Outdoor- en Watersportsegment en de bijbehorende lifestyles op een perfecte wijze. De overname sluit goed aan bij onze ambitie om continu verder te groeien op de Europese markt voor merkproducten op het gebied van sport, outdoor en lifestyle.

Johan Lvqvist, CEO van Tenson International is niet minder enthousiast: "We zijn bij Tenson heel blij met onze nieuwe eigenaar. De mensen achter USG zullen voor Tenson een perfect thuis creëren". Vooral van de samenwerking verwacht hij veel: "We gaan in de toekomst profiteren van de synergievoordelen die ontstaan in marketing, design en distributie".

Het sportconcern USG is eigenaar van de sportwinkelketens Perry Sport, Aktiesport, Time Out Sport en Primo, met in totaal 272 vestigingen. In aanvulling daarop is USG distributeur en licentiehouder van merken als Le Coq Sportif, Ellesse, Diadora, Helly Hansen, Champion en Pantofola dOro.

Wil jij werken met de beste merken?
Kijk voor openstaande functies bij USG Brands op de Vacaturebank voor de Mode

tenson
Unlimited Sports Group
USG
Scroll down to read more