• Home
  • V1
  • Leads
  • Parijse beurs Who's Next terug naar september

Parijse beurs Who's Next terug naar september

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Who's Next heeft dit jaar voor het laatst plaatsgevonden in de maand juli. De beursorganisatie heeft besloten het mode-evenement terug te verplaatsen naar september. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt in een persbericht.

De Parijse beurs voerde een onderzoek uit onder de exposanten van de beurs en vierduizend Franse en internationale inkopers. De respondenten mochten kiezen uit een aantal data voor de presentatie van de lente- en zomercollecties. De beurs vond de afgelopen jaren plaats in het eerste weekend van juli, maar dat vond

60 procent van de exposanten en 73 procent van de inkopers geen geschikt moment. De meerderheid stemde voor een terugkeer naar september.

Meerderheid exposanten en buyers wil Who's Next in september

De datum voor de Parijse modevakbeurs staat al lange tijd ter discussie. Toen Who's Next zijn grootste concurrent, Prêt-à-Porter Paris, overnam in 2011, besloot Xavier Clergerie, mede-oprichter van Who’s Next, de beurs te verplaatsen naar juli. Hij vond september te laat, omdat vakbeurzen als Bread & Butter en Premium in Berlijn en Pitti Uomo en Florence veel eerder in het seizoen plaatsvinden. Door Who's Next te verplaatsen naar juli zou de beurs beter passen in de internationale beurskalender. De beursorganisatie verwachtte daarom meer internationale bezoekers.

Toch bleek de afgelopen jaren dat inkopers en exposanten sceptisch bleven over Who's Next in juli. “Voor veel inkopers en retailers is juli nog te vroeg in het seizoen. Bezoekers blijven afwachtend, omdat ze er rekening mee houden dat ze de komende tijd nog meer gaan zien. Dat was anders toen de beurs nog in september plaatsvond," zei exposant Charlotte Woonig in juli dit jaar tegen FashionUnited.nl.

In 2015 zal de Parijse vakbeurs plaatsvinden van 4 tot en met 7 september, tegelijkertijd met de anders beurzen als Maison & Objet.

PRET-A-PORTER PARIS
Who's Next