• Home
  • V1
  • Leads
  • PPR blijft groeien door luxe mode

PPR blijft groeien door luxe mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Over de economische situatie in Europa hoeft het Franse concern voor luxe mode, PPR, nauwelijks meer in te zitten. Het bedrijf is minder afhankelijk geworden van de verkoop van mode in de Eurozone. De omzet buiten de Europese Unie was

het afgelopen half jaar goed voor bijna 60 procent van de omzet. Azië, met uitzondering van Japan, is voor het bedrijf achter merken als Gucci, Yves Saint Laurent en Alexander McQueen, één van de belangrijkste omzetstuwers.

In totaal

kwam de omzet van de eerste zes maanden van 2012 voor PPR uit op 6,4 miljard euro. Dat is een stijging van 16,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brutowinst steeg ook; met 19,1 procent tot 979 miljoen euro. Het modeconcern rapporteerde een nettowinst van 477 miljoen euro in het eerste half jaar. In de eerste helft van 2011 was dat nog 450 miljoen euro.

Hoewel PPR het afgelopen jaar besloot om meer te focussen op sportmode en lifestyle, met merken als Puma en Volcom, zijn de luxe modemerken toch nog het lucratiefst. Het luxe segment boekte een omzetgroei van 30,7 procent. Het Italiaanse merk Gucci levert met 1727 miljoen euro 59 procent van de omzet op, binnen het luxe segment. De omzet van Yves Saint Laurent groeide met 46,4 procent naar 223,5 miljoen euro. Alle tumult rond het aantreden van creatief directeur Hedi Slimane en het veranderen van de merknaam van de prêt-à-portercollectie in Saint Laurent Paris, hebben het merk kennelijk geen windeieren gelegd.

Voor de rest van het jaar wil PPR dat de collecties nog creatiever en aansprekender zijn. Ook winkelopeningen staan op de planning. Waar precies is nog niet bekend. CEO François-Henri Pinault: “Dankzij de kracht van onze merken, de kwaliteit van onze producten en de drive van onze mensen, zijn we ervan overtuigd dat de omzet in de tweede helft van 2012 zal blijven groeien. We zullen de financiële prestaties van 2011 overtreffen.”

Foto’s: Yves Saint Laurent

PPR
YSL
Yves Saint Laurent