• Home
  • V1
  • Leads
  • Pure London start seizoen Britse vakbeurzen

Pure London start seizoen Britse vakbeurzen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

London Fashion Week begint over een week, maar de grote modevakbeurzen in de Britse hoofdstad hebben hun deuren dit weekend al geopend; Pure London, Margin, Scoop International en de herenmodebeurzen Stitch en Jacket Required. Groot

Brittannië blijft zich profileren als een van de belangrijkste locaties voor modevakbeurzen. Margin, dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert, is vooral bekend vanwege het lanceren van nieuwe merken en jong talent en huisvest dit seizoen veel terugkerende exposanten zoals Gentle Fawn, Seventyseven en Gingko Press. Ook is er een strikt geredigeerde programmering, variërend van urban streetwear tot damescouture, waarmee het tienjarig bestaan wordt gevierd.

Pure

London, nu weer onder een dak in het Olympia Exhibition Centre, trekt de meeste aandacht dit seizoen; de Spirit Young Fashion sectie bevindt zich naast de belangrijkste afdelingen met damesmode, schoenen en accessoires. Het nieuwe gecombineerde aanbod trok meer dan 180 merken die hun debuut maken op Pure London voor de herfst/winter 2012 editie. Van het trendy S’nob de Noblesse, een Deens merk dat deelnam aan de modeweek van Kopenhagen, tot Lulu Guinness Luggage, dat eenmalig op Pure London staat voor de introductie van nieuwe kleuren voor haar gewilde tassencollectie met lipmotieven.

Andere debuterende exposanten zijn het lingeriemerk Playful Promises, damesmodemerk Angels Never Die en het Duitse merk Olsen. Naar aanleiding van de aanwezigheid op Pure London zei Angela Blundell, Sales Director van Olsen: “Olsen heeft al een grote klantenkring, maar we vonden het toch belangrijk om ons product op Pure London te presenteren, omdat ons merk hier bij nieuwe klanten wordt geïntroduceerd. De modebeurs is een fantastisch platform om ons merk aan nieuwe kopers te presenteren. Pure trekt altijd een groot aantal winkeliers uit eigen land en uit het buitenland aan.”

De 'Top to Toe' afdeling is nieuw op de Londense modebeurs. Er worden mode-gerelateerde merken getoond die op Pure London hun debuut maken; namen zoals het speelse Britse sieradenmerk Maggie Angus, Angel Touch en Lux Legs. “Ik wilde mensen bereiken die het merk anders niet zouden zien. Ik heb goede reacties gekregen en een fantastische présence op internet, maar ik wilde nog meer winkeliers aantrekken”, zei Anna Evans, oprichter en ontwerper van Maggie Angus. “Ik heb Pure London gekozen, omdat ze veel jonge modemerken presenteren die bij ons passen en ik heb al een aantal nieuwe winkeliers aan ons klantenbestand toegevoegd.”

Eco-fashion is een groeisegment in de mode-industrie en speelt op Pure London dit seizoen een grotere rol met de introductie van de ethisch verantwoorde route. Op de plattegrond worden milieuvriendelijke merken aangeduid met een 'ethisch verantwoord blaadje', zodat ze gemakkelijk te vinden zijn. De belangrijkste ethisch verantwoorde merken zoals People Tree, Bibico en Pachacuti krijgen speciale aandacht en het Ethical Fashion Forum is er voor deskundige hulp en advies.

Het evenement trok eveneens een aantal vips en kende lanceringen, zoals het optreden van de Britse zangeres Nicola Roberts, ter promotie van het merk Pamplemousse die de herfst/wintercollectie presenteerde. De British Independent Retailers Association introduceert de nieuwe afdeling, de Fashion Association of Britain, die zelfstandige kledingwinkels een nieuw verzamelpunt en een gericht zakelijk netwerk wil bieden in deze moeilijke economische tijden. Kat Von D, een tatoeëer-ster uit Los Angeles, debuteert in de Spirit sectie met haar nieuwe kledingmerk.

De blijvende groei van Pure London is niet alleen af te lezen aan het aantal terugkerende merken en nieuwe labels, maar ook aan voortdurende investeringen. Dit jaar wordt op de modevakbeurs de eerste gratis te downloaden smartphone applicatie geïntroduceerd, waarmee bezoekers hun persoonlijke beursagenda kunnen plannen.

Ook herenmode is in Londen goed vertegenwoordigd met de modevakbeurzen Jacket Required en Stitch. Na twee seizoenen naast Pure te hebben gestaan, doet Stitch nu zaken in het Business Design Centre in Islington, voortbouwend op het succes van het afgelopen jaar, toen ze daar de meeste bezoekers trokken. Een hoogtepunt van Stitch is het merk Pretty Green, die voor het vijfde seizoen terugkeert, en een groot aantal merken waaronder Baracuta, Schott en Sin Star die allemaal voor het eerst op de modevakbeurs staan.

Ondanks al deze grote evenementen is het Britse beursseizoen nog niet ten einde – het wordt voortgezet met The Exhibition, die samenvalt met de London Fashion Week in Somerset House, de duurzame handelsbeurs Esthetica en Moda, waar tijdens het komende weekend damesmode, herenmode, lingerie en badkleding, schoenenmode en accessoires allemaal onder een dak worden gepresenteerd.

Van onze correspondent Danielle Wightman-Stone

Jacket Required
Margin
Moda
Pure London
STITCH
The Exhibition