• Home
  • V1
  • Leads
  • Said Mahrouf toont glamourmode op AFW

Said Mahrouf toont glamourmode op AFW

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

So

ms wat over de top - denk: een zilverkleurige, strapless jumpsuit met glitter - maar de collectie van Said Mahrouf is vooral elegant. Op de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (AFW) toont de ontwerper sierlijk gedrapeerde jurken en broekpakken in soepel vallende stoffen.

Het is de tweede keer dat Mahrouf zijn collectie in Amsterdam presenteert. Een nadere kennismaking met de ontwerper.Ee
n jaar geleden toonde hij voor het eerst zijn jurken op de Amsterdamse catwalk. Nu heeft hij zijn collectie aangevuld met broeken en damespakken. "Ja, dat klopt. Je moet je collectie toch een beetje uitbreiden. Ik heb veel klanten in Parijs en Casablanca, die dragen veel jurken. Maar nu kan ik mijn klanten ook overdag kleden. De broeken zijn heel fancy. Zelfs een lunch kan nu glamoureus zijn." Mahrouf koos bewust voor grijstinten. "Zo kan ik goed laten zien wat mijn handschrift is. Ik maak heel minimalistische, maar toch vrouwelijke silhouetten. De lijnen zijn zowel strak als vloeiend. Om dat te laten zien wilde ik een neutraal palet gebruiken. Zo kun je goed zien hoe de kleding valt."

Hoewel Mahrouf opgroeide in Amsterdam - hij verhuisde op zijn negende van Marokko naar Nederland - en Modevormgeving studeerde aan de Rietveld Academie in de stad, presenteert hij zijn werk voornamelijk in het buitenland. Na zijn studie gebruikte hij mode vooral als kunstvorm binnen live performances. Hij hield kunstpresentaties in steden als Sydney, New York en Casablanca en onderzocht de relatie tussen lichaam en architectuur. Het ging hem vooral om de verhouding tussen de mens en hoe hij of zij zich beweegt, en de ruimte waarin de mens zich bevindt. Toen hij werd gevraagd om zijn modestukken te presenteren tijdens de modeweek van Casablanca, besloot hij een eigen modelabel op te richten. Momenteel heeft hij drie verkooppunten.

Said Mahrouf showt voor de tweede keer op de Amsterdam Fashion Week

Showt hij nu in Amsterdam, omdat hij zich meer wil richten op de Nederlandse markt? "Nee, ik heb al het idee dat ik ook in Nederland een plek heb. Het is eigenlijk wel gek dat ik vooral in het buitenland bezig ben. Ik heb geshowd in Parijs, Spanje, Italië, nu voor de tweede keer in Amsterdam. Ik vind het wel fijn hier, het bevalt goed. Ik heb geen verkooppunten in Nederland, dus deze show is ook een soort introductie van mijn merk."

Ziet hij een markt in Nederland? "Ik denk het wel. Een catwalkpresentatie is daar perfect voor, om te pijlen of er interesse is. Ik zou graag verkooppunten hebben in Nederland. Voor een ontwerper is het natuurlijk het mooist als je kleding op veel plekken verkrijgbaar is. Vanzelfsprekend."

Van stress was bij Said Mahrouf geen moment sprake. "Ik vond het heel relaxt gaan," zegt de ontwerper na afloop van de show op AFW. "De modellen waren ook allemaal bedeesd en rustig. De sfeer was heel aangenaam."

Yasmine Esser

Bekijk hier meer video's van Amsterdam Fashion Week


AFW
Amsterdam Fashion Week
Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week
Said Mahrouf