• Home
  • V1
  • Leads
  • Samenwerking beurzen Londen; inzet Pure £1 miljoen

Samenwerking beurzen Londen; inzet Pure £1 miljoen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

In een opmerkelijke manoeuvre hebben twee concurrerende Britse modevakbeurzen voor aankomend seizoen de krachten gebundeld. Stitch en Pure Spirit worden in februari 2011 tegelijk en op dezelfde locatie georganiseerd. De stap is verrassend

omdat Label (onderdeel van Pure Spirit van beursorganisatie Emap) en herenmodebeurs Stitch (van Exposed) bij hun eerste twee edities in een redelijk felle concurrentiestrijd verwikkeld waren geraakt om exposanten en bezoekers.

De komst van nieuwkomer Stitch werd in oktober 2009 aangekondigd, er was op dat moment geen enkele beurs voor mannenmode in Londen. Twee maanden later maakte Emap, dat zich de afgelopen decennia met Pure Londen vooral op damesmode concentreerde, bekend ook een herenmodebeurs te lanceren. Emaps mannenbeurs Label maakte deel uit van de young fashion afdeling Pure Spirit en zag half februari 2010 in Olympia het licht. Tegelijk met de eerste editie van Stitch in Old Billingsgate Market aan de andere kant van de stad.

Stitch-directeur Brian Duffy was indertijd niet te spreken over de komst van Label. Samenwerking leek niet aan de orde. Daar kwam afgelopen zomer verandering in, zegt Duffy, toen de directie van Pure Londen een bezoek kwam brengen aan Stitch en hem uitnodigde voor een gesprek. "We hebben hetzelfde doel," zegt Duffy. "We willen Londen en de Britse mannenmode op de internationale modekaart zetten. Om dat te bereiken is het beter te concurreren met andere modesteden zoals Parijs of Milaan dan onderling. Dat besef heeft tot deze samenwerking geleid."

Stitch laat de indrukwekkende Old Billingsgate Market achter zich en verhuist voor aankomende editie naar Earls Court, waar vroeger Londen Fashion Week plaatsvond. Pure Spirit, met 'Label' voor heren- en unisex mode en 'She' voor damesmode, verlaat Olympia. De twee beurzen zullen onder één dak plaatsvinden, maar volgens Duffy blijft Stitch zelfstandig, behoudt de beurs zijn eigen standbouw en look and feel en zullen bezoekers zich voor Stitch apart moeten registreren. Pure Londen investeert 1 miljoen pond in de organisatie en marketing van het gezamenlijke initiatief. Tussen Olympia, met damesmodebeurs Pure Londen, en Earls Court worden pendelbussen ingezet.
De modevakbeurzen in Londen zijn van 13 t/m 15 februari. London Fashion Week is van 18 t/m 23 februari.

Pure London
STITCH