Shop-in-shops voor Filippa K in Bijenkorf

Stond dit jaar voor Filippa K nog in het teken van retailuitbreiding, in 2012 gaat het Zweedse modelabel shop-in-shops openen in drie vestigingen van warenhuisketen de Bijenkorf. In Den Haag en Rotterdam komt een shop-in-shop voor vrouwen

, in Amsterdam voor mannen en vrouwen. De concessies moeten rond maart volgend jaar open gaan.

Het Shop-in-shops voor Filippa K in Bijenkorfmerk heeft besloten om uit te breiden in het warenhuis vanwege de goede samenwerking. De Bijenkorf was een van de eerste bedrijven die Filippa K inkocht, nadat Alex Jansen het merk in 2001 naar Nederland had gehaald. “Sinds een aantal jaar hebben we een goede samenwerking met de Bijenkorf en de shop-in-shops zijn een logische stap om deze samenwerking te verdiepen,” vertelt Per Cederlund, countrymanager van Filippa K.

Met de shop-in-shops wil het Zweedse modelabel inspringen op de toegenomen vraag naar het merk in Nederland. Sederlund: “We willen onze huidige klanten beter bedienen. Er is veel vraag naar Filippa K in deze steden.” De Filippa K afdelingen in de Bijenkorf worden ingericht in dezelfde minimalistische stijl als de vijf andere vestigingen van het merk in Nederland. “We willen de belevenis van Filippa K in de Bijenkorf verbeteren, zodat consumenten ons beter kunnen herkennen.” Cederlund sluit niet uit dat het bij drie shop-in-shops blijft. “Dit is de eerste fase. We willen eerst afwachten hoe de shop-in-shops gaan lopen.”

Fillipa K, dat in 1993 werd opgericht door de Zweedse ontwerpster Filippa Knutsson, is al jarenlang een succes in Nederland. Het modebedrijf heeft hier vijf eigen winkels en zo’n 90 verkooppunten. Onlangs is Nederland van de tweede plaats gestoten als beste exportland door Noorwegen, maar buiten Scandinavië is ons land nog steeds het grootste land voor Filippa K. Naar verwachting gaat het merk de jaaromzet van 50 miljoen euro in 2010 dit jaar overtreffen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN