State of Football distributeur FIFA collecties

State of Football BV uit Deventer is benoemd tot officiële importeur en distributeur van de FIFA 2010 World Cup Merchandising én de nieuwe FIFA lifestyle collecties en accessoires in de Benelux. State of Football is voor dat doel opgericht door

Piramid Connections BV. De nieuwe FIFA lifestyle collectie bestaat uit vijf kledinglijnen, van sportief naar meer gekleed: Event, Essentials, Code, Editions en 1904. De zomercollectie van 2010 is de eerste die in de Benelux zal worden verkocht.

State of Football distributeur FIFA collectiesVolgens directeur Jeroen Kraay is de verkoop van de zomercollectie in volle gang. De verschillende lijnen zullen zowel bij pure sportwinkels worden aangeboden als bij modeketens en zelfstandige multibrand stores. Kraay: "De 1904-collectie bijvoorbeeld, is een breed modische collectie met stoere sweaters en broeken, maar ook colberts. Editions is echt een sport heritage collectie voor het sportmode segment. Code is geïnspireerd op straatvoetbal en Essentials is een collectie met goede basics." Alleen bij de Event collectie wordt middels kleuren en styling een link gelegd naar het WK voetbal in Zuid Afrika, zonder dat het volgens de distributeur gaat om 'standaard event merchandising'.

De Global Brands Group, waar de FIFA lijnen onder vallen, heeft ook al distributieovereenkomsten gesloten met partijen in de Verenigde Staten, Rusland, India, China, Groot Britannië en Australië. Kraay: "We zijn opgetogen dat wij tot de selecte groep bedrijven behoren die de rechten hebben weten te bemachtigen om deel te kunnen nemen aan dit indrukwekkende project. Het is een geweldige kans voor State of Football om de FIFA collecties te mogen lanceren die gebaseerd zijn op een iconisch merk dat wereldwijd zijn sporen heeft verdiend."

Een van de taken van de distributeurs is het openen van eigen FIFA winkels. De eerste is in januari 2008 geopend op de luchthaven van Singapore, de tweede ging begin oktober open op luchthaven Parijs Orly. Londen, Tokio en Los Angeles volgen snel. In de Benelux wordt gestart met shop-in-shops. De eerste verwacht Kraay voor de uitlevering van de wintercollectie 2010/11 te kunnen openen. Daarna moeten er eigen winkels komen, "dat zou op een luchthaven kunnen zijn, maar we kijken ook naar grote steden en winkelstraten in opkomst".

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN