• Home
  • V1
  • Leads
  • Steppin' Out gaat door

Steppin' Out gaat door

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Vrijdag gaat de eerste Steppin' Outwinkel in de Utrechtse Zadelstraat weer open. De andere locaties van de onlangs failliet verklaarde winkelketen moeten zo snel mogelijk weer consumenten binnen laten. Dat laten de nieuwe eigenaren

weten in een bericht op de website van het modebedrijf.

Clé Enneking

en Jeroen Aardoom hebben een doorstart gerealiseerd voor Steppin' Out. Enneking is ook eigenaar van Mees Kinderkleding, een modebedrijf gespecialiseerd in kleding voor jongens en meisjes van vier tot twaalf jaar. Aardoom is werkzaam in sales en marketing.

De nieuwe eigenaren laten weten druk bezig te zijn om de 'ziel' van Steppin' Out te redden. "We willen heel graag terug naar het vertrouwde concept waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staan."

Doorstart voor Steppin' Out

Vorige maand werd Steppin' Out failliet verklaard. Om aan de kortlopende schulden te voldoen werd steeds meer korting gegeven, tot uiteindelijk zestig procent van de collectie met korting werd verkocht.

Modewinkel Steppin’ Out bestaat sinds 1983. De eerste winkel werd geopend in de Zadelstraat, vlakbij de Dom, in Utrecht. Toen scoorden de rokkostuums, galajurken en tweedehands jasjes vooral goed binnen de Utrechtse studentenkringen. Voor het faillissement bestond Steppin’ Out uit veertien vestigingen in heeft de keten veertien vestigingen in onder andere Alkmaar, Den Bosch en Zeist. Het eigen merk van Steppin’ Out brengt vooral sportswear. De winkels verkopen ook merken als New Zealand Auckland, Jake Fischer en Burlington.

Het merk, dat zich richt op mode in een Engels-Amerikaanse stijl, kwam vorig jaar in handen van pakkenspecialist The Society Shop. Het ging om twee verschillende entiteiten. Ten tijde van de overname ging het al niet goed met Steppin’ Out. “We dachten dat we het tij konden keren,” zegt The Society Shop-directeur Hans Beer tegen de Telegraaf.

Failliet
Faillissement
Steppin Out