Het Duitse warenhuis- en reisconcern Arcandor heeft uitstel van betaling aangevraagd. De surseance heeft volgens Arcandor gevolgen voor 43.000 werknemers in Duitsland. Arcandor (voorheen KarstadtQuelle) is onder meer eigenaar van het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe,

thuiswinkelbedrijf Primondo en reisorganisatie Thomas Cook. Die laatste blijft voorlopig buiten schot. Het concern heeft 120 filialen.

Afgelopen vrijdag vroeg de directie de Duitse overheid om een noodkrediet van 437 miljoen euro. Het verzoek is door de Duitse regering afgewezen. Volgens bondskanselier Angela Merkel kan Arcandor door het uitstel van betaling werken aan behoud van werkgelegenheid. Zij zou graag zien dat Arcandor fuseert met de Duitse branchegenoot Metro (bekend van de Kaufhof warenhuizen). Ook de beide topmannen van de concern zijn daarover positief, maar eerdere gesprekken hebben tot niets geleid.  Een fusie zou tot sluiting van een groot aantal (mogelijk de helft) Arcandor-winkels kunnen leiden.

In april werd bekend dat Arcandor zijn luxe warenhuizen heeft ondergebracht in een aparte tak: Atrys, met als doel deze op korte termijn te verkopen. Het gaat om KaDeWe, Alsterhaus, Oberpolliger, acht filialen van Kartstadt en Quelle. Daarvoor heeft het bedrijf echter nog geen overnamekandidaat gevonden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN