• Home
  • V1
  • Leads
  • Tessa Koops verlaat Daite

Tessa Koops verlaat Daite

14 mei 2009

Leads

Modeontwerpster Tessa Koops heeft een nieuwe baan. Zij verlaat eind deze maand haar post als hoofdontwerper van Daite bij de Berghaus Fashion Group en gaat per 1 juni aan de slag als Creative Product Manager bij SPS Superstar van de Coltex Retail Group. In haar nieuwe functie is zij

verantwoordelijk voor de totale collectie en conceptbewaking van het merk.

“Wij zijn heel blij met de komst van Tessa,” zegt Marie-Louise Dominicus, algemeen directeur van Coltex. “Het klikte direct toen wij elkaar ontmoetten, zowel persoonlijk als tussen haar en het bedrijf.”

Tessa Koops is in 1998 afgestudeerd aan de Rietveld Academie. Datzelfde jaar won zij de Robijn Fashion Award Publieksprijs. Vervolgens ontwierp zij als freelancer onder andere trouwjurken en werkte als stylist voor diverse bladen. In 2002 begon zij bij Daite. Onder Koops’ leiding is het jassenmerk uitgegroeid tot een populair modelabel met sexy jurkjes en tuniekjes, herkenbaar aan de opvallende fantasieprints en kleuren. Bij Berghaus heeft zij zich ontwikkeld tot bekend ontwerper. Een paar seizoenen geleden werd aan de merknaam Daite zelfs de eigen naam van de ontwerpster toegevoegd, het werd ‘Daite by Tessa Koops’. Sinds twee jaar worden de collecties ook tijdens Amsterdam Fashion Week op de catwalk getoond.

Berghaus laat weten Koops te zullen missen. “Zij heeft het merk op de kaart gezet en was met haar persoonlijkheid een wandelende reclame voor Daite.” Volgens een woordvoerder zijn binnen het bedrijf echter genoeg mensen die het gevoel van het merk kennen en kunnen voortzetten.

Coltex is een Nederlandse modeonderneming bekend van Didi, Steps, Forecast en SPS Superstar. SPS Superstar heeft ongeveer 73 winkels in Nederland.

Berghaus
CCpage
Coltex
Daite
sps superstar
TESSA KOOPS