Threadless werkt samen met nieuw sociaal medium Ello

Deze zomer was er pardoes een nieuwe concurrent voor Facebook, Twitter en Tumblr: Ello. Het reclamevrije sociale netwerk, gecreëerd door visual artists, kreeg een kapitaalinjectie van 5,5 miljoen euro. Miljoenen mensen staan inmiddels op de wachtlijst voor een account bij de Amerikaanse site.

Ook modebedrijven hebben het medium ontdekt.

Threadless, een online retailer en gemeenschap van kunstenaars, heeft al een samenwerking met Ello. Het merk biedt sinds vorige week exclusieve T-shirts aan via het sociale medium.Threadless werkt samen met nieuw sociaal medium Ello Het gaat om shirts met de minimalistische smiley, het beeldmerk van Ello. De kledingstukken worden tijdelijk aangeboden: iedere twee weken komen er nieuwe modellen die de vorige vervangen. Ello hoopt met de verkoop te kunnen blijven bestaan zonder advertenties te plaatsen. De ontwerper van de T-shirts ontvangt 20 procent van de opbrengst.

Modemerken ontdekken Ello

Hoewel Ello niets moet hebben van advertenties zijn bedrijven volgens mede-oprichter Paul Budnitz 'meer dan welkom'. Wel is het zo dat gebruikers alleen de pagina's zien van merken die ze zelf volgen; net als op Twitter dus. Budnitz tegen Fashionista.com: "Als je een advertentie plaatst, betaal je geld zodat mensen dingen zien die ze niet op een natuurlijk manier zouden zien. Ze zijn dus niet echt geïnteresseerd."

Greg Foley, creatief directeur en ontwerper voor V, VMan, VFiles en Visonaire, vertelt aan Fashionista.com dat hij Ello gebruikt om zijn 'color studies' te tonen. "Ello is zo persoonlijk. Als ik een merk had en ik zou willen deelnemen aan Ello dan zou je iets moeten doen dat echt uniek, persoonlijk en leuk is. Je moet niet commercieel denken," zegt hij.

Lid worden van Ello kan momenteel alleen op uitnodiging van iemand die al lid is. Momenteel zijn er 1 miljoen leden en zo'n 3 miljoen wannabegebruikers op een wachtlijst. Vorige maand zei Budnitz tegen persbureau Bloomberg dat Ello elk uur 45.000 verzoeken krijgt van mensen die lid willen worden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN