Uitbreiding schoendistributie Filippa K

Het populaire Zweedse modemerk Filippa K gaat de verkoop van de schoenencollectie uitbreiden naar de reguliere schoenenwinkels. Tot nu toe werden de dames- en herenschoenen van Filippa K alleen in de eigen winkels en bij een aantal retailklanten van het merk verkocht. De distributie

wordt komend najaar uitgebreid naar schoenenzaken in het hoge segment.

Filippa KIn Scandinavië heeft het merk de productie en distributie van de schoenencollectie in eigen hand genomen. Het ontwerp van de schoenen wordt ook in eigen huis gedaan. Schoenen van Filippa K werden in Scandinavië tot voor kort gedistribueerd door Selected Brands, een bekend schoenagentschap daar. In Nederland blijft distributie en verkoop bij het merk zelf liggen. Cheryl Heutink van Fillipa K Nederland was al verantwoordelijk voor de verkoop van de kleding en neemt nu ook de contacten met de schoenenzaken op zich. De aankomende najaarscollectie wordt uit voorraad verkocht.

Filippa K brengt sinds een paar seizoenen schoenen op de markt, maar heeft de collectie nu iets uitgebreid. Voor dames zijn er veertien stijlen, voor heren elf, in verschillende kleuren. De damescollectie bevat onder andere laarzen in leer en suède, plat en met flinke hak, maar ook elegante ‘Mary Janes’ en zelfs een sportieve leren gymp. Voor mannen zijn er stevige booties, enkellaarzen en 'brogues'.

Het merk Filippa K werd in 1993 gestart door ontwerpster Filippa Knutsson en is sinds 2001 in Nederland verkrijgbaar. Het heeft hier zo'n tachtig verkoopunten en een aantal winkels. Twee in Amsterdam, een in Den Haag en een in Rotterdam.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN