V&D op koers; webshop geopend
bezig met laden...
Toch ligt het zwaartepunt in het assortiment niet bij die A-merken. Het aanbod damesmode bestaat voor 70 procent uit eigen 'private label' merken, op de herenafdeling is dat zelfs 85 procent. Op die manier wil het concern de traditionele V&D-klant behouden. Zo wordt met nieuwe, en vaak duurdere, merken nieuw publiek getrokken zonder dat V&D voor zijn oude publiek onbetaalbaar wordt. "Prijs blijft belangrijk," zegt brand director Rudolph van der Kraan, "maar het is geen communicatiemiddel meer. Sfeer en inspiratie bieden voor de klant, dat is waar het nu om gaat."
Dat dat lukt, blijkt onder meer uit de omzetstijging van 70 procent op de vernieuwde kinderafdeling op de parterre. De toegankelijkheid met brede gangpaden voor kinderwagens, de combinatie van kindermode en speelgoed, de merkenmix met bijvoorbeeld Benetton, s.Oliver, Mexx en Nijntje (V&D heeft het alleenrecht op de verkoop van Nijntje-kleding) en de overzichtelijke indeling zorgden voor deze opmerkelijke groei in de eerste twee maanden sinds de opening in Utrecht.
Ook de herenmodeafdeling is positief veranderd. In Utrecht is de nieuwe sectie Suit Express ingericht (afgekeken van het goedlopende Suit Supply) met pakken die ter plekke op maat kunnen worden vermaakt. De Britse topman McKeon draagt pak, das en overhemd van V&D's eigen merk Liv.
In het vijf-jaren plan waarmee men in 2007 van start ging, is 2008 het jaar dat V&D zich concentreert op versterking en verbetering van kennis, logistiek en uitvoering. McKeon verwacht dit jaar opnieuw een omzetgroei van 9 procent te boeken. Volgend jaar staat in het teken van verbreding en in 2010 wil het bedrijf gaan uitbreiden met als doel om in 2011 marktleider te worden in de meeste productgroepen. Van de zojuist geopende webshop verwacht men dat die de komende twee jaar zal groeien naar 20 procent van de omzet in non-food artikelen. Over vijf jaar zal de webshop goed zijn voor 5 tot 6 procent van de totaalomzet van het concern.
Foto: V&D