• Home
  • V1
  • Leads
  • Vakbeurzen in Londen blijven groeien

Vakbeurzen in Londen blijven groeien

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

In de aanloop naar de London Fashion Week openden verschillende vakbeurzen hun deuren in de Britse hoofdstad. De handelsbeurs Margin verdedigt zijn naam als de langstlopende en enige onafhankelijke vakbeurs, de Europese

modebeurs Pure London blijft zich uitbreiden en Stitch is dé tentoonstelling als het gaat om herenmode.

In zijn 20e editie dit jaar, vertoonde Margin een selectie van streetwearlabels en accessoires voor zowel mannen als vrouwen, met inbegrip van opkomende en gevestigde labels zoals onder andere Silas, Obey, C1RCA Select, Fourstar en Vester. Gedurende de afgelopen acht jaar heeft Margin bewezen een succesvol jachtterrein te zijn voor belangrijke inkopers en pers voor nieuw ontwerptalent. Mark Bage van Sarah Coggles in York: "Ik hou van deze onafhankelijkheid, ik denk dat Margin een van de beste beurzen is, we slaan hem nooit over. De ontwerpers zijn zo jong en fris, die naïviteit gaat gepaard met creativiteit. Margin is zo belangrijk doordat het hen allemaal samenbrengt onder één dak en met dezelfde esthetiek, ik denk dat het een van de belangrijkste beurzen is."

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in herenkleding is er Stitch, verdeeld over drie dagen, en samen met Pure Spirit gehuisvest op zijn nieuwe thuisbasis, London Earls Court. Voor de eerste keer bundelde Stitch de krachten met Pure Spirit, onderdeel van Pure London. Samen bieden ze meer dan 300 merken, en naast de uitstallingen organiseert het evenement shows, trendpresentaties, zakelijke seminars en activiteiten.
Herenmodebeurs Stitch brengt ontluikende merken en gevestigde bedrijven zoals Le Coq Sportif, Lambreatta, One True Saxon, Ellesse en Blue Collar Worker onder de aandacht. Businessplatform Vision is het opkomend domein op het gebied van herenmode met ontwerpers als Caroly Massey, David David, Louise Dalton en Forgotten Future. Directeur en oprichter van Stitch, Brian Duffy, merkte op: "Wat het aantal merken betreft, hebben we onze verwachtingen overtroffen. Ik ben ervan overtuigd dat we, samen met Pure Spirit waarmee we de locatie delen, de grootste en beste vakbeurs sinds vele jaren in het Verenigd Koninkrijk worden." So far so good, want met 4.000 bezoekers bereikt Stitch een recordaantal deelnemers in de eerste twee van de drie dagen. Waarschijnlijk hing er een positieve vibe in de lucht, aangezien slechts een maand geleden ook een aantal nieuwe merken tekende voor Stitch; Duck & Cover, Palladium, Fruit of the Loom, Trikki Clothing en Boxfresh om er een paar te noemen.

Pure Spirit is een van de specifieke gebieden van Pure London, gericht op moderne en progressieve damesmode. Verschillende nieuwe merken debuteerden op Pure Spirit, zoals het label Day 22 van Katie Price, het Franse damesmodemerk Molly Bracken en Pilar Vidal die lanceerden in het Verenigd Koninkrijk. Custo Barcelona heeft ook voor het eerst zijn weg gevonden naar Pure Spirit en toonde zijn handelsmerk, bedrukte kleding, en de nieuwe diffusielijn Custoline. Verder zagen we denimmerken zoals Monkee Genes, Kuichi en Pepe Jeans. Samantha Bleasby, Event Manager van Pure Spirit, zei: "Met de lancering van Pure Spirit in Earls Court zijn we voornemens om deze bezoekersaantallen van Pure uit te breiden en een reeks nieuwe retailers te verwelkomen. Internationale merken die zich nog nooit in het Verenigd Koninkrijk hebben vertoond, hebben ingezien dat Pure Spirit het platform voor hen is om orders binnen te halen van zelfstandigen en warenhuizen in zowel het Verenigd Koninkrijk als het buitenland."

Het begon in 1997 als een nationale vakbeurs, maar tegenwoordig is Pure Londen een van de toonaangevende gebeurtenissen op de Europese modekalender. In vervolg op zijn succes, voegde de beurs diverse onderdelen toe aan zijn formule, waaronder Pure Accessories, Pure Footwear, Pure Premium en natuurlijk Pure Spirit en Stitch. Vorig seizoen ontving de beurs 12.500 bezoekers en nu gaat Pure London dit aantal naar verwachting met 16.000 overtreffen. De beurs wil vooruitgang blijven boeken door de beleving van bezoekers verder te blijven ontwikkelen met bijvoorbeeld acht verschillende modeshows, trendseminars en zakelijke interviews. En natuurlijk de samenwerking met Stitch om zijn portfolio te versterken. Ondanks deze grote evenementen is het Britse handelsseizoen nog niet afgelopen. The Exhibition, de vakbeurs die samenvalt met London Fashion Week, de duurzame beurs Esthetica en de all-round beurs Moda in het NEC in Birmingham, starten dit weekend.

Van onze correspondent in Londen


Margin
PURE
STITCH