Van Puijenbroek stopt met textielproductie

Bij Van Puijenbroek Textiel staan honderd banen op de tocht. Het textielbedrijf in Goirle gaat voor de productie van doek samenwerken met andere Europese productiebedrijven en stopt daarom vanaf 1 oktober met de productie van doek in eigen beheer. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

De productie van kleding in eigen beheer blijft gehandhaafd. Toch kost de reorganisatie ongeveer honderd banen bij de productielocatie in Goirle. In totaal zijn er tweehonderd mensen bij het bedrijf werkzaam.

Van Puijenbroek stopt met textielproductieVan Puijenbroek Textiel is een internationale leverancier op het gebied van bedrijfskleding. Het bedrijf wil stoppen met het zelf maken van doeken om de kosten te verlagen. Dat is nodig omdat het bedrijf, als gevolg van de economische crisis, te maken kreeg met een teruglopende vraag, vertelt directeur H. Zegveld. “Wij leveren veel aan bedrijven in sectoren als de bouw, die het eerst te maken krijgen met de economische gevolgen van de crisis. Daardoor is de vraag teruggelopen. Tot voor kort konden we tachtig procent van onze productiecapaciteit benutten, nu is dat teruggelopen tot vijftig procent. Op korte termijn zien we dat niet veranderen.”

De directie van Van Puijenbroek Textiel waarvan zowel de merken HaVeP als Bucofa deel uitmaken, vindt het essentieel om zijn merken verder te laten groeien en wil daarom investeren in Research & Development, Service en Sales & Marketing. Bij de reorganisatie zijn gedwongen ontslagen niet uit te sluiten en daarom treedt het bedrijf de komende weken in gesprek met vakbonden over een sociaal plan waarin het bedrijf medewerkers helpt aan een nieuwe baan te komen. Zowel de ondernemingsraad als de vakbonden zijn al op de hoogte gebracht van het besluit.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN