• Home
  • V1
  • Leads
  • Veel mode op DDW

Veel mode op DDW

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

In Eindhoven gaat zaterdag 17 oktober de achtste editie van de Dutch Design Week van start. Naast tentoonstellingen van honderden product designers, grafisch en ruimtelijk ontwerpers en vormgevers op allerlei gebied, is er net als voorgaande jaren

weer van alles op modegebied te zien.

Zo is er Modebelofte 2009: een expositie van eindexamenwerk van de meest getalenteerde modeontwerpers van de mode-academies, een samenwerking van HTNK en Krabbedans. Enkele studenten die hun werk daar mogen laten zien showden ook tijdens Lichting ’09 op de Amsterdam International Fashion Week. Verder zijn er een viewing van de documentaire The September issue, die gaat over de voorbereidingen op het septembernummer 2007 van de Amerikaanse Vogue onder leiding van Anna Wintour. Aansluitend geeft hoofdredacteur Cécile Narinx van Elle een lezing (inschrijven via www.bibliotheekeindhoven.nl). Er zijn vier shows van het Eindhovense label MLY van Emily Hermans (via www.mly.nl) en een expositie van modeontwerpster Sharit by Charity. Op zaterdag 24 oktober is er een Fashion Design Contest waarbij modestudenten van diverste scholen met een ontwerpafdeling mee kunnen dingen naar verschillende prijzen.

Overigens worden op 17 oktober de Dutch Design Award en de Rado Young Designer Award uitgereikt. Genomineerd voor de eerste prijs zijn modeontwerpers Iris van Herpen, Klavers van Engelen, Maria Blaisse en Studio Ted Noten. Genomineerd voor de Rado Award is, naast ontwerpers uit andere disciplines, modeontwerper Mattijs van Bergen.

De Dutch Design Week wordt gehouden van 17 tot en met 25 oktober in Eindhoven. Voor het volledige programma kunt u kijken op www.dutchdesignweek.nl.

Beeld: Modebelofte 2009

Dutch Design Week
Emily Hermans
HTNK
Iris van Herpen
Klavers van Engelen
Maria Blaisse
Mattijs van Bergen
MLY
Studio Ted Noten