Veronique Branquinho beëindigt bedrijf

De bekende Belgische mode-ontwerpster Veronique Branquinho gaat haar activiteiten stopzetten. Dat heeft de nv James, het bedrijf achter de collecties van Branquinho, bekend gemaakt. De ontwerpster Branquinho studeerde in 1995 af aan de Antwerpse Mode-academie en behoorde

daarmee tot de tweede generatie afstudeerders na de Zes van Antwerpen. In 2008 wijdde het Antwerpse ModeMuseum een retrospectieve tentoonstelling aan haar werk onder de titel Moi, Veronique. Branquinho toute nue. Kenmerkend voor haar werk is een rank silhouet getooid in lange rok met volants. Typisch zijn ook capes en rolkraagtruien onder jasjes, blouses of bustiers. Branquinho werkt het graag met stevige, klassieke stoffen –zoals tweed- in combinatie met vloeiende zijde of fragiel handwerk.

Veronique BranquinhoTwee jaar na haar afstuderen presenteerde Branquinho haar eerste collectie in Parijs. Om groei te kunnen financieren haalde ze een externe financiële partner binnen. In 1998 richtte ze een onderneming op onder de naam James nv. Volgens de vennootschap liepen de bestellingen voor nieuwe collecties terug. Daarbij kreeg het bedrijf vaker te maken met achterstallige, of uitblijvende betalingen door klanten. Veronique Branquinho vertrekt niet helemaal uit de modebranche. De ontwerpster is ook actief voor andere bedrijven. Eerder dit jaar werd bekend dat de ontwerpster is benoemd tot artistiek directeur van het tassenmerk Delvaux. Ook ontwierp ze onlangs een collectie voor 3Suisses.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN