Winst Inditex stijgt 32 procent

Inditex, het moederbedrijf van formules als Zara, Bershka en Massimo Dutti, heeft in de eerste helft van 2012 een nettowinststijging van 32 procent gerapporteerd. In totaal kwam de winst uit op 944 miljoen euro. Hoewel het Spaanse modeconcern veel

profijt heeft van opkomende markten, heeft Inditex ook veel geïnvesteerd in de thuismarkt.

DeWinst Inditex stijgt 32 procent netto-omzet van Inditex steeg het afgelopen half jaar ook: met 17 procent tot 7,2 miljard euro. Zara brengt net als een jaar geleden het meeste geld in het laatje: 4,8 miljard euro. In Europa, met uitzondering van thuisland Spanje, steeg de omzet met 44 procent. In Azië zag Inditex de inkomsten met 20 procent stijgen.

De omzet- en winststijging is volgens het modeconcern mede te danken aan uitbreidingen. Zo opende Inditex 166 winkels in 39 landen, waardoor de teller van het aantal winkels nu op 5693 staat, wereldwijd. In de eerste helft van het jaar zag een nieuwe winkel van Zara, met nieuw store image, het levenslicht op Fifth Avenue in New York. De formule Stradivarius werd gelanceerd in Mexico en Zara Home werd in Colombia en Brazilië geïntroduceerd. De online shop van Zara is in China van start gegaan. Verdere groei staat op ook de planning: Massimo Dutti en Zara Home zullen hun webshop openen in de Verenigde Staten.

Het modebedrijf heeft flink geïnvesteerd op de Spaanse markt. Het gaat om drie projecten: de uitbreiding van het hoofdkantoor in Arteixo met meer dan 70.000 vierkante meter, de bouw van een nieuw logistiek centrum voor Massimo Dutti in Tordera en de overname van een pand in Guadalajara van 300.000 vierkante meter, waar een internationaal logistiek centrum moet gaan huisvesten. In totaal gaat het om een investering van 450 miljoen euro in Spanje, waardoor 1400 nieuwe banen zouden ontstaan. Momenteel werken 112.468 werknemers voor Inditex.

Inditex ziet het derde kwartaal van 2012 positief tegemoet. Tussen 1 augustus en 17 september steeg de omzet 17 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2011.

Foto: Zara TRF

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN