• Home
  • V1
  • Leads
  • Ziengs focust op multichannel met nieuw winkelconcept

Ziengs focust op multichannel met nieuw winkelconcept

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het Drentse familiebedrijf Ziengs Schoenen krijgt een restyling. De schoenenketen heeft een nieuwe retailformule genaamd Ziengs XP ontwikkeld waarin de focus ligt op een multichannel benadering. In de nieuwe winkels is

het online assortiment geïntegreerd via interactieve touch screens, zodat consumenten toegang hebben tot productinformatie en direct een bestelling kunnen plaatsen in de webshop van Ziengs als een paar schoenen in een fysieke winkel uitverkocht is.

Inmiddels

zijn er al twee winkels in het nieuw gestoken: Amersfoort en Lelystad. Het nieuwe concept vormt de basis voor verdere uitrol de komende jaren. Behalve multichannel speelt ook duurzaamheid een grote rol in de nieuwe retailformule. De winkel is voor het grootste gedeelte duurzaam ontwikkeld en gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Zo zijn de etalagepanelen gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast is het logo in
een nieuw jasje gestoken; de vertrouwde groene Ziengs kleur en lettertype hebben plaatsgemaakt voor het symbool van een kroontje.

Het doel van het nieuwe winkelconcept is consumenten een shopping experience bieden. “Het doel is dat het vernieuwde winkelconcept mensen prikkelt, maar tegelijkertijd ook de rust biedt die consumenten nodig hebben om hun weg te vinden in de winkel,” aldus Niels Post, woordvoerder van Ziengs.

Maar het uitgebreide aanbod en de service van personeel met ruime ervaring op het gebied van schoenen en voeten, waar Ziengs bekend om staat, blijft de corebusiness. “Naast alle technologie en interactiviteit loopt er nog steeds geschoold personeel rond dat te allen tijde blijft voor advies en kennis,” aldus de woordvoerder.

Ziengs Schoenen is een familiebedrijf dat in 1946 werd opgericht. In de afgelopen vijftig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een modeketen met 77 winkels in Nederland. Het bedrijf verkoopt merkschoenen van onder meer Esprit, S.Oliver, McGregor, Tommy Hilfiger, Ecco en Timberland voor het hele gezin.

Ziengs