• Home
  • V1
  • Show
  • Antoine Peters ontwerpt schizofene kleding

Antoine Peters ontwerpt schizofene kleding

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Met de innovatieve Lenticular Dress 1.0 waarvan het patroon verandert afhankelijk van het perspectief van de kijker verlegde Antoine Peters grenzen. Dit komt doordat er niet eerder op deze manier gebruik is gemaakt van verschillende patronen door elkaar. Op het moment werkt Peters aan een 2.0 versie. Hij heeft nu al enkele ontdekkingen van zijn eerste prototype in zijn draagbare en kleurrijke lente/zomer 2015 collectie verwerkt. De collectie zal vanaf januari 2015 verkrijgbaar zijn bij een select aantal verkooppunten.

De collectie is uitgevoerd in een kleurrijk 2D patroon bestaande uit gesneden stippen en strepen door elkaar, waardoor een nieuw schizofreen beeldtaal ontstaat. De serie sweaterdresses en de boyfriend sweater gaan gepaard met een 3D geprinte ketting. De ketting zorgt ervoor dat er een optische illusie ontstaat, zoals bij de Lenticular Dress. Vanaf de ene kant zie je strepen, maar als de kijker beweegt dan verandert de ketting in een stip. “De Lenticular Dress is een lange termijn project. Maar het proces gaf al geboorte aan dessins en accessoires die te mooi waren om niet te gebruiken. Die heb ik nu geïntegreerd in mijn draagbare ‘Ceci n’est pas un sweater’ collectie waarin ik al speel met de perceptie van een kledingstuk en het feit dat iets vaak niet is wat het op het eerste oog lijkt te zijn,” zegt Antoine Peters in het persbericht.

De 'Ceci n’est pas un sweater' collectie draait om het comfortabele gevoel van truien. De 'afgezakte' baggy belijningen en verschoven halslijnen die schouderbladen onthullen zorgen voor vrouwelijke kleding met een losse fit. Door een studie in het deconstrueren van de trui creëert Peters een bescheiden luxe. Hij ontwerpt voor de huidige en toekomstige generatie die een nonchalante en tegelijkertijd een elegante look wil creëren.

ANTOINE PETERS
Schizofene kleding