• Home
  • V1
  • Show
  • Branquinho schoenen voor Camper

Branquinho schoenen voor Camper

17 dec. 2009

Show

De Belgische Veronique Branquinho heeft een schoenenlijn voor heren ontworpen voor het Spaanse merk Camper. De collectie zal vanaf februari 2010 verkrijgbaar zijn bij alle Camper-filialen wereldwijd.

Veronique Branquinho maakte in juni van dit jaar bekend haar activiteiten als modeontwerpster voor haar eigen label na elf jaar stop te zetten. In 2008 weidde het Antwerpse ModeMuseum een overzichtstentoonstelling aan haar werk. Momenteel werkt zij onder meer als artistiek directeur van het tassenmerk Delvaux. Ook heeft ze een collectie voor 3Suisses ontworpen.

Branquinho is niet de eerste Belgische ontwerper die met Camper samenwerkt. In 2008 ontwierp Bernhard Willhelm (in het Groninger Museum is nu een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien) een damesschoenenlijn.

Camper startte in 2006 het samenwerkingsproject 'Camper Together'. Het project was bedoeld voor het creëren van originele interieurs van de Camperwinkels. Later ging het merk ontwerpers en kunstenaars vragen voor gelimiteerde schoenenlijnen. Camper heeft de afgelopen jaren al samengewerkt met de Spaanse ontwerper Jaime Hayón, de Nederlandse kunstenares María Blaisse, de Zwitsers-Argentijnse ontwerper Alfredo Häberli en de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius.