• Home
  • V1
  • Show
  • Brei-oma’s van Granny’s Finest

Brei-oma’s van Granny’s Finest

14 nov 2011

Breiende oma's blijken hip. Hema kwam eerder op de proppen met een heus oma-brei-team voor de actie ‘Ik wil mijn trui terug’, nu komen iedere donderdagmiddag vijfentwintig oma’s bijeen in een zaaltje van de Rotterdamse zorginstelling Laurens voor Granny’s Finest, het modemerk van Nick van Hengel en Jip Pulles.

De ‘grannies’ breien de creaties van jonge ontwerpers Anna Snijders en Sascha Vos de Wael. Betaald krijgen de senioren niet, maar met het geld dat wordt opgehaald, gaan de oma’s eind van het jaar een dag wat leuks doen. En, de ‘werknemers’ mogen zelf weten hoe lang ze over een ontwerp maken doen. “Een sjaal breien duurt wel een week, een stropdas een uur of zeven,” laat de 85-jarige ‘granny’ Babs Bakker weten.

De Granny’s Finest-artikelen met foto’s van de brei-oma’s en persoonlijke boodschappen als ‘Veel draagplezier’ worden momenteel alleen verkocht op de website van het modemerk. De tijdelijke Granny’s Finest-winkel op de Meent in Rotterdam werd dit weekend na zes weken gesloten; Van Hengel en Pulles zijn op zoek naar een nieuwe locatie.

Leuk is dat tevreden klanten een kaartje kunnen sturen naar ‘hun’ brei-oma. De ‘grannies’ hebben volgens het AD al fanmail uit Australië en de VS gehad. Prijzen van de artikelen variëren tussen 30 en 130 euro.

Foto 1: Brei-oma’s Babs Bakker (links) en mevrouw Cramer (rechts).

brei-oma
Granny's Finest Knitwear
granny’s finest
oma-brei-team