• Home
  • V1
  • Show
  • Edwin Oudshoorn op Aruba

Edwin Oudshoorn op Aruba

7 nov. 2012

Edwin Oudshoorn heeft zijn collectie geshowd op het Arubaanse mode-evenement Aruba in Style. De Nederlandse couturier showde twaalf outfits van zijn collectie ‘Forget your Troubles’, waarin hij eerder modellen de catwalk opstuurde tijdens Amsterdam Fashion Week in juli. Zijn sprookjesachtige creaties worden gekenmerkt door het gebruik van zijde, tule en handgeborduurde applicaties.

De eerste editie van Aruba in Style vond plaats in november 2011. 26 Nederlandse modeontwerpers en kunstenaars verbonden toen hun naam aan de eerste editie van de internationale modeweek op het eiland. De Nederlandse ontwerpers werden uitgenodigd door het modeplatform Salon. Onder andere Viktor & Rolf en Bas Kosters leverden een bijdrage.

Oudshoorn studeerde summa cum laude af aan de Kunstacademie in Arnhem. In 2005 sleepte de toen 25-jarige ontwerper de tiende Frans Molenaar coutureprijs – goed voor 10.000 euro – in de wacht met zijn collectie geïnspireerd op Russische folklore en een bezoek aan De Hermitage in Sint Petersburg. Onlangs heeft Oudshoorn zich gevestigd op een nieuwe locatie in het oude centrum van Amsterdam, en binnenkort opent hij een webwinkel.