• Home
  • V1
  • Show
  • EK-shirt Oranje

EK-shirt Oranje

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Zaterdag 9 juni is het zover: voor Nederland begint dan officieel het EK 2012 in Polen en Oekraïne met een wedstrijd tegen Denemarken. Oranje speelt in een volledige Nike outfit, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Nike omschrijft de nieuwe Oranje-outfit als het meest milieuvriendelijke ooit. Niet alleen het shirt maar ook de broek is nu vervaardigd van gerecycled polyester. Voor het hele tenue worden dertien gerecyclede PET-flessen gebruikt, goed voor 96 procent van het ontwerp.

Tijdens het EK speelt het Nederlands elftal volledig in het oranje tijdens thuiswedstrijden en tijdens uitwedstrijden in het zwart. Cruijff heeft bij de de presentatie van zijn nieuwe modelijn vorige week, zoals van hem te verwachten valt, zijn ongezouten mening gegeven over het uittenue. “Persoonlijk hou ik niet van zwart,” vertelt de voetballegende tegen Spits. Ook brengt de kleur risico’s met zich mee, legt hij uit aan de krant. “Als je op de tribune zit, dan zie je het veld liggen, dat is dus groen. En dan de spelers erop in het zwart, dat is duidelijk om te zien. Maar als je op het veld staat, zie je de donkere tribune erachter. Als je medespeler dus zwart aan heeft, wordt hij onzichtbaar,” aldus Cruijff.

Nike geeft met onderstaande video een kijkje achter de schermen bij de productie van de Oranje-kledingstukken. Klaas-Jan Huntelaar speelt de hoofdrol in de video; de voetballer is het gezicht is van de wereldwijde campagne van Nike Better World. Nike heeft sinds 2010 ongeveer 115 miljoen PET-flessen gerecycled in voetbalkleding.

De Oranje-tenues zijn te koop bij Nike dealers en via nikestore.com. Een shirt kost 129 euro, een bijpassend trainingsjack 80 euro en een paar oranje sneakers 115 euro.


Johan Cruijff
Nike
Oranje
Voetbal