• Home
  • V1
  • Show
  • Fenomeen: ‘The Hatwalk’ in Londen

Fenomeen: ‘The Hatwalk’ in Londen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

In Londen organiseren de burgemeester en Grazia UK momenteel ‘The Hatwalk’: 21 historische figuren van steen in de Britse hoofdstad zijn afgestyled met hoofddeksels. Het project ‘The Hatwalk’ is een initiatief dat kadert binnen het ruimere programma van de Olympische Spelen 2012. Curators van het initiatief zijn Phillip Treacy en Stephen Jones, ‘s werelds bekendste hoedenmakers.

Om een voorbeeld te noemen: Lord Nelson, het hoogste beeld in Londen op Trafalgar Square, draagt een hoed van de oudste Britse hoedenmarker: Lock & Co. De stenen Franklin D. Roosevelt heeft een hoge SPAM-hoed op van John Boyd en Queen Victoria draagt een indianentooi van Justin Smiths. Ook de curators exposeren beiden een hoed op een historisch figuur.

Voor een toer langs de alle standbeelden is hier een plattegrond beschikbaar. De hoeden zijn voor geïnteresseerden ook van dichtbij te bewonderen in het BT House in het Hyde park. Dit nog tot 12 augustus.

Na wildbreien lijkt standbeelden in het straatbeeld opleuken met mode een nieuwe trend. Een grafisch ontwerper uit Parijs gaf onlangs de stenen figuren van het Louvre een kledingoutfit. Dit overigens wel met behulp van moderne technologie. In 2008 kregen standbeelden in São Paulo reddingsvesten aan. De Braziliaanse kunstenaar Eduardo Srur deed dit op verzoek van de regering om bezienswaardigheden in de stad een vernieuwde, frissere uitstraling te geven.hatwalk
Hoeden
Olympische Spelen
phillip treacy
Stephen Jones