• Home
  • V1
  • Show
  • Inhuldigingskoorts in modeland

Inhuldigingskoorts in modeland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Het protocol: mannen in ’jacquet of donker pak’ en dames in een ’middagtoilet’. Te uitbundige kleding is uit den boze en ook de hoeden mogen niet te groot voor de genodigden van de troonswisseling op 30 april.

Michael Barnaart van Bergen legde een speciale administratie aan, om te voorkomen dat niemand die hij kleedt hetzelfde draagt in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Maar de modeontwerper uit Den Haag komt ook zijn klanten tegemoet die niet zijn uitgenodigd voor de officiële abdicatie in de kerk. Hij eert koningin Beatrix en viert het aanstaande koningschap van Willem-Alexander met een vorstelijke jurk.

Het ontwerp – van katoen en acryl - is in een oplage van twintig stuks verkrijgbaar in de online shop en in de winkel van Barnaart van Bergen in Den Haag, voor 210 euro. Het ontwerp werd in april 2012 tijdens de koninklijke opening van de Dutch Design expositie in het Duitse paleis Oranienbaum gepresenteerd en is geïnspireerd op het Huis van Oranje. “De bekendmaking van de abdicatie van koningin Beatrix leek mij een geschikt moment om het ontwerp ook eenmalig in Nederland aan te bieden," aldus de ontwerper.

koningin Beatrix
Koninginnedag
Michael Barnaart van Bergen