• Home
  • V1
  • Show
  • Iron Man hakken

Iron Man hakken

2 mei 2013

Als Iron Man hoofdrolspeler Tony Stark schoenen zou ontwerpen voor zijn assistent Pepper Potts, hoe zouden die er dan uitzien? Volgens schoenenontwerper Julian Hakes zo: een futuristische variant van zijn ‘Mojito’ pump in Iron Man-kleuren chrome en rood.

In samenwerking met Disney maakte Hakes een Iron Man-waardige versie van zijn bekende ‘Mojito’ schoen. In de hak is een LED-licht verwerkt, waarmee de ontwerper refereert naar Iron Man’s kracht in de film.

Hakes kwam op het idee voor de vorm van de schoen toen hij zich realiseerde dat alleen de hiel en de bal van de voet steun nodig hebben om zoveel mogelijk comfort te bieden.

Volgens David Lee, Footwear Director bij Disney, doet de ontwerper Iron Man eer aan met de schoen. “Het resultaat van de samenwerking is fashion-forward, innovatief en grensverleggend. Julian heeft Tony Stark trots gemaakt,” aldus Lee.

Desondanks blijft het bij een samenwerking en gaan de ontwerpen niet de verkoop in. De gekrulde Mojito pump van Hakes, waarmee de ontwerper vorig jaar de Drapers Footwear and Accessories award won, is wel verkrijgbaar in verschillende kleuren.