• Home
  • V1
  • Show
  • Mondriaan-mode bij de Bijenkorf

Mondriaan-mode bij de Bijenkorf

bezig met laden...

Show

Onthuld bij het Haagse filiaal van de Bijenkorf: de op bekende kunstwerken geïnspireerde collectie van Michael Barnaart van Bergen, die hij maakte ter ere van de tentoonstelling Mode ♥ Kunst in Gemeentemuseum Den Haag. Zijn Hommage-collectie bestaat uit zes jurken.

Een van de kunstwerken waardoor Barnaart van Bergen zich liet inspireren is de beroemde foto Le Violon d'Ingres van Man Ray, waarop een vrouw als viool staat afgebeeld. De ontwerper vertaalde de foto naar een lange gebreide jurk met F-sleutels. Ook baseerde Barnaart van Bergen twee jurken op schilderijen van Piet Mondriaan, waarvan één doet denken aan Yves Saint Laurent’s jurk met Mondriaan-dessins uit 1965.

De Hommage-collectie is vanaf vandaag te koop op de website van Barnaart van Bergen, en is tevens gedurende de tentoonstelling Mode ♥ Kunst (van 3 september 2011 tot en met 8 januari 2012) verkrijgbaar in de museumshop van het Gemeentemuseum. Prijzen van de jurken variëren van 175 tot 225 euro. De Haagse modeontwerper wil elk jaar nieuwe ontwerpen aan de Hommage-collectie toevoegen.

In de aanloop naar de tweede editie van de Haagse Museumnacht op zaterdag 3 september, staat de Bijenkorf Den Haag de komende weken in het teken van mode en kunst. Naast de tentoongestelde Hommage-collectie, worden bezoekers van het warenhuis gedichten voorgelezen door modellen. Bijenkorf-bezoekers ontvangen ook een flyer met kortingscode waarmee ze een tweede kaartje voor de Museumnacht voor de helft van de prijs kunnen aanschaffen, en kans maken op een creatie van Barnaart van Bergen.

Bijenkorf
Gemeentemuseum Den Haag
Michael Barnaart van Bergen
Mondriaan
Scroll down to read more