• Home
  • V1
  • Show
  • NYFW: Google brillen bij DvF

NYFW: Google brillen bij DvF

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kaftans in felle kleuren en vrolijke prints bij Diane von Furstenberg, en wellicht wat minder voor de hand liggend: Google brillen. De ontwerpster en creatief directeur Yvan Mispelaere stuurden modellen de catwalk op met Glass by Google, brillen die smartphones overbodig moeten maken.

Mispalaere ontwierp de augmented reality-brillen samen met Google’s mede-oprichter Sergey Brin. In de glazen zit een klein beeldscherm waarop je bijvoorbeeld berichten kunt lezen en websites kunt openen. Daarnaast bevat de bril een camera. Stemcommando’s zorgen voor bediening.

Om de bril onder de aandacht te brengen werd een samenwerking aangegaan met Von Furstenberg. Later deze week wordt op Googles YouTubeaccount een video gepubliceerd die volledig geschoten is met de brillen die de modellen droegen op de planken van New York Fashion Week. Von Furstenberg zelf, showde tijdens haar ererondje een rood exemplaar.

Google’s technologische hoogstandje is momenteel echter nog niet direct beschikbaar. De internetgigant, die het concept al voorstelde in april, test de eerste prototypes. Softwareontwikkelaars zouden de eerste brillen begin volgend jaar kunnen aanschaffen, de gewone consument pas in 2014.

Foto’s: DvF

Klik hier voor meer video's van New York Fashion Week.

Diana von Furstenberg
Google
New York Fashion Week
NYFW
Yvan Mispelaere