• Home
  • V1
  • Show
  • Parijse modeweek van start

Parijse modeweek van start

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Navy – donkerblauw – is het nieuwe zwart. Tenminste, als het aan Anthony Vaccarello en Cédric Charlier ligt. De Belgische ontwerpers hebben hun nieuwste collectie voor volgende winter getoond tijdens de eerste dagen van de Parijse modeweek.

Opvallend veel media-aandacht voor Vaccarello. Niet alleen door zijn sexy ontwerpen met zijn typische cut-outs en hoge splitten, maar ook door de opening met Karlie Kloss, het Amerikaanse it-model die de modeweek in haar thuisland, evenals die in Milaan en Londen oversloeg. Daarbij bleken de hakken, gemaakt in samenwerking met Giuseppe Zanotti, onmogelijk: een van de modellen viel zo vaak tijdens de finale van de show dat ze om overeind te blijven, ondersteund moest worden door haar collega’s.

Charlier, de ontwerper die vorig jaar een zijn baan verloor bij het Franse modehuis Cacharel, debuteerde op dag twee zijn eigen damesmode. Hij stuurde modellen in strakke, (lak)leren broekpakken en jurken de catwalk op.

Paris Fashion Week duurt nog tot 7 maart. Op de kalender onder andere nog Dries van Noten, Haider Ackermann en Christian Dior. Zal bij die laatstgenoemde nu eindelijk bekend worden gemaakt wie in de voetsporen van John Galliano treedt?

Foto: Anthony Vaccarello (links) en Cédric Charlier (rechts)

Anthony Vaccarello
Cedric Charlier
Paris Fashion Week