Op de eerste dag van Paris Fashion Week heeft Veronique Branquinho na drie jaar haar comeback gemaakt. De Belgische modeontwerpster presenteerde, trouw aan haar eigen stijl, stevige stoffen als cool wool, bamboe en katoen, gecombineerd met vloeiende silhouetten van bijvoorbeeld zijde. In de collectie veel zomerse maxi-jurken en -rokken met plooien, en/of strependessin.

“Ik was op zoek naar pure vormen voor mijn herstart,” vertelt Branquinho, die het label dat haar naam draagt in samenwerking met de Italiaanse producent Gibò Co. SpA herlanceert, aan WWD. “Ik wilde een collectie maken voor volwassen vrouwen, die sexy en sterk zijn, ook breekbaar; want voor mij is het niet zwak fragile te zijn.” Het kleurenpalet bestaat uit zwart, wit, nude, donkergroen en accentkleur rosegoud.

Op de eerste dag hebben meer Belgische namen zoals Cedric Charlier en Anthony Vaccarello hun collecties voor lente/zomer 2013 in de Franse hoofdstad getoond. De Parijse modeweek duurt nog tot en met 3 oktober. Vrijdag showt Raf Simons zijn eerste prêt-a-portercollectie voor Dior.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN