Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Disneyland Parijs worden vrouwelijke tekenfilmfiguurtjes als Minnie Mouse en Assepoester in een nieuw jasje gestoken door ontwerpers uit negen verschillende landen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Lanvins Alber Elbaz namens Frankrijk Minnie Mouse een nieuwe jurk aan mag meten, vandaag meldt ELLE dat Sister by Sibling namens Groot-Brittannië achter de tekentafel is gekropen voor een nieuwe galajurk voor Assepoester.

Sid Bryan, Joe Bates en Cozette McCreery - de drie ontwerpers achter het Britse label – kropen ter inspiratie in de huid van Assepoesters muizenvriendjes Jack, Guz en Mary. “Sister by Sibling voelde meteen affiniteit met de drie muizen in het verhaal; vriendelijk en behulpzaam, met een innerlijke kracht en een herkenbaar easy-going gevoel voor humor,” leggen de ontwerpsters uit.

Net als in de film zal Assepoester ook naar dit bal gaan met de hulp van Jack (Sid), Gus (Joe) en Mary (Cozette). Het resultaat is een gebreide mini-jurk versierd met borduursels.

De Disneyland Parijs-catwalkshow zal op 23 maart plaatsvinden. De komende weken worden de jurken van Philip Treacy (namens Ierland), Lusia Beccaria (Italië), Alexander Terekhov (Rusland), Michalsky (Duitsland), Custo Barcelona (Spanje) en Jean-Paul Knott (België). Namens Nederland zal Olcay Gulsen van Supertrash een jurk ontwerpen voor een Disneyfiguur.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN