• Home
  • V1
  • Show
  • Strippen voor eerlijke mode

Strippen voor eerlijke mode

22 aug 2012

Strip For Fair Fashion. Zo luidt de slogan op de hipster van StoereVrouwen en Schone Kleren Campagne. De lancering van de damesonderbroek vomt de aftrap van de Strip For Fashion-campagne, waarmee de organisaties aandacht vragen voor de lage lonen in de kledingindustrie.

“Het grootste gedeelte van de kleding dat in de Nederlandse winkels hangt is niet ‘eerlijk’ geproduceerd,” zegt StoereVrouwen, het landelijke netwerk met ruim 1.400 bewuste shoppers, in een persbericht. “In de maand september zal StoereVrouwen spannende, grappige en mediagenieke acties organiseren om de grote ketens ervan te overtuigen dat de consument meer fair fashion in de winkels wil zien. Tipje van de sluier: onze campagneboodschap nemen wij nogal letterlijk,” aldus de organisatie.

StoereVrouwen organiseert regelmatig kooplegeracties en festiviteiten, waarmee het koopleger mensen tot bewuster koopgedrag probeert aan te zetten. Tijdens de Mode Biennale in 2011 bijvoorbeeld, werden StoereLintjes uitgedeeld aan groene ondernemers in Arnhem, en in datzelfde jaar was er een kledingruilfeest tijdens de Arnhem Mode Incubator.

De Strip For Fair Fashion-hipster is verkrijgbaar via [email protected] De onderbroek is gemaakt van biologisch katoen door Continental Clothing, een bedrijf dat is aangesloten bij Fair Wear Foundation, en verkrijgbaar in de maten S tot XL. De prijs bedraagt 15,95 euro.

Duurzaam
eerlijk
Groen
Schone Kleren
Schone Kleren Campagne
stoere vrouwen
StoereVrouwen