• Home
  • V1
  • Show
  • Tilburgse (16) wint Kunstbende

Tilburgse (16) wint Kunstbende

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Esra Westerburgen ontwierp de mooiste ‘vreemde’ mode. Dat hebben Amsterdam Fashion Week programmadirecteur Carlo Wijands en model Sophie Vlaming, juryleden in de categorie fashion , besloten tijdens de finale van Kunstbende 2012. Het thema van de 22e editie van de creatieve wedstrijd voor jongeren: vreemd.

Westerburgen (16) overtuigde met haar multifunctionele ontwerpen ‘United Functions’. Van een vest maakte de Tilburgse een hoed en van een rok een paraplu. Het duo Eva Lokhorst en Julia Munsters (15) uit Bussum eindigde met hun neon-outfits op de tweede plaats, de dertienjarige Wolter Pot uit Rotterdam op de derde plaats.

Alle winnaars gaan mee in een natraject bestaande uit coaching, workshops en optredens op festivals tijdens ‘The Best of Kunstbende Tour’. Deze tour gaat langs verschillende grote festivals en evenementen waaronder Theaterfestival Boulevard, Mysteryland, Solar Weekend en het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Meer dan vierduizend jongeren schreven zich in voor Kunstbende 2012. Tijdens de finale in de Amsterdamse Melkweg streden meer dan 100 acts om de prijzen in de categorieën muziek, DJ, fashion, theater & performance, film & animatie, dans, taal en expo.

Carlo Wijnands
esra westerburgen
Kunstbende