• Home
  • V1
  • Show
  • Verzamel-mode in de etalage

Verzamel-mode in de etalage

bezig met laden...

Show

Tijdens de eerste editie van het event In-Fashion in Utrecht, werd bij kledingwinkel Puha een bijzondere jurk in de etalage getoond: een van gekleurde luciferdoosjes. De creatie werd gemaakt door ontwerpster Fenny Faber op verzoek van collectioneur Pet van de Luijtgaarden.

Meer werk van Faber en Van de Luijtgaarden was te zien op de eerste verdieping van Hotel Dom, evenals modecreaties van onder meer Marloes Blaas, Studio Jux, Twin Couture, Daisy Kroon, Winde Rienstra en Samira Algoe. Daarnaast werden op diverse locaties in de Utrechtse stad lezingen, presentaties en workshops gegeven over duurzaam ontwerpen en innovatie in de mode. In-Fashion, dat middels crowfunding (Voordekunst) werd gefinancierd, moet een jaarlijks terugkerend mode-evenement worden.

De jurk van luciferdoosjes was eerder te zien tijdens een modeshow op de VerzamelaarsJaarbeurs 2012. Van de Luijtgaarden, die op Marktplaats complete verzamelingen koopt, schakelde Fenny Faber en een aantal andere ontwerpers in om kleding te maken van objecten als kikkerknuffels, G.I. Joe actiepoppen en wegwerpaanstekers.

Foto: Puha (links), Pet van de Luijtgaarden (rechts).


Fenny Faber
In Fashion
pet van de luijtgaarden
puha
Scroll down to read more