• Home
  • V1
  • Show
  • Vlisco kleding bij De Bijenkorf

Vlisco kleding bij De Bijenkorf

29 apr. 2014

Show

De kleurrijke stoffen van Vlisco zijn vanaf volgende week tijdelijk te koop bij De Bijenkorf. De Nederlandse textielfabrikant opent pop up shops in Bijenkorffilialen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven, waar behalve losse stoffen ook sjaals en boeken te koop zullen zijn.

Daarnaast kunnen consumenten in iedere pop-up drie dagen stof uitzoeken en daar een kledingstuk van laten maken. De Bijenkorf heeft speciaal voor dat doel patronen ontwikkeld van een jack, broek, short, rok, blouse, blazer en een jurk. Van elk stuk hangt een monster in de shop en het maken van de items duurt ongeveer een week. Verkoopprijzen beginnen bij 189 euro voor een short tot 429 euro voor een jurk. Het gaat om tailoring service waarbij kledingstukken op basis van bestaande patronen op maat worden gemaakt. Van een complete Vliscoconfectielijn is (nog) geen sprake.

Creatief directeur Roger Gerards kijkt ernaar uit. "Ik ben benieuwd of de consument in Nederland het lef heeft om een Vlisco dessin te kiezen en te vragen ‘kun jij voor mij hiervan die jurk maken’?”

De Nederlandse textielfabrikant Vlisco is 168 jaar oud en marktleider in Afrika op het gebied van geverfd textiel, ook wel ‘wax hollandais’ genoemd. Vlisco wil zich positioneren als modemerk. Vorig jaar toonde het bedrijf een collectie handtassen en sjaals tijdens de modeweek in Milaan.