• Home
  • V1
  • Show
  • Warme Truiendag: it giet oan

Warme Truiendag: it giet oan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

‘Gehuld in een duurzaam geproduceerd kledingstuk boek je een dubbele klimaatwinst.’ De slogan van Warme Truiendag - ‘Trek een trui aan en zet de verwarming lager’ - is dit jaar uitgebreid. Er is namelijk een Warm Sweater Day Sustainable Design Competition georganiseerd voor tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten van Nederlandse Fashion en Designacademies (HBO).

Morgen, op Warme Truiendag 2012, beslist een jury, bestaande uit onder andere Ingrid Oomen van Woolmark en modeontwerpers Elsien Gringhuis en Emily Hermans, wie de mooiste ‘groene’ trui heeft ontworpen. De winnaar krijgt een persoonlijk coachingstraject van Dutch Design in Development (DDiD) over het succesvol in de markt zetten van een eerlijk en duurzaam product. Ook wordt de trui in productie genomen door INTI Knitwear om als symbool van de Warme Truiendag 2013 te dienen.

De prijsuitreiking vindt plaats bij Maison de Bonneterie in Amsterdam. De acht potentiële winnaars studeren aan ArtEZ, Willem de Kooning Academie en Design Academy Eindhoven.

Warme Truiendag vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van verstandig energieverbruik. Het Textielmuseum in Tilburg doet ook mee aan de actie van de Vereniging Klimaatverbond Nederland en opent morgen gratis zijn deuren voor iedereen die truien, mutsen of sjaals wil komen breien.

Foto: Anna Kobierowska, ArtEZ

Duurzaam
Groen
TextielMuseum
Warm Sweater Day Design Competition
Warme Truiendag