• Home
  • V1
  • Show
  • Werk Carine Roitfeld gebundeld

Werk Carine Roitfeld gebundeld

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Carine Roitfeld draagt haar boek ‘Irrelevant’ dat 18 oktober verschijnt, op aan haar partner, die zeven maanden gestopt is met roken. Dat vertelt de voormalig hoofdredacteur van de Franse Vogue in een interview met Vogue.com. Ook maakt de 56-jarige Roitfeld, die zelfs werd getipt als opvolger van de Amerikaanse Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, excuus voor het veelvuldig gebruik van sigaretten in haar editorials.

Roitfeld werd op haar achttiende ontdekt als model in de Franse hoofdstad, werd muze van Tom Ford en ging later werken voor Elle. Sinds 2001 was Roitfeld betrokken bij Vogue Paris - volgens Jonathan Newhouse, directeur van uitgever Condé Nast International, het meest invloedrijke blad in de modewereld. Door haar komst bij het blad steeg de oplage.

Het 368-pagina tellende boek ‘Irrelevant’ bestaat vooral uit foto’s van Roitfeld’s stylingwerk. Naast editorials uit The Face en Vogue Paris - waaronder de eerste verschijning van modellen Lara Stone en Crystal Renn in het laatstgenoemde blad - worden ook persoonlijke foto’s en briefjes getoond van Roitfeld’s partner, kinderen en (mode)vrienden als Alexander McQueen en Tom Ford.

Op Amazon.com kan een pre-order voor Irrelevant worden geplaatst. De prijs van het boek bedraagt 63 dollar.

Foto’s: Uitgever Rizzoli

Carine Roitfeld
FR Vogue