• Home
  • V1
  • Show
  • Wij houden van oranje

Wij houden van oranje

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De oranje artikelen vliegen ons om de oren. Iedereen, zo ook de modebranche, lijkt zijn graantje mee te willen pikken van het EK voetbal 2012. En geef men eens ongelijk. Driekwart van de Nederlanders versiert zichzelf, de auto of het huis om te laten zien dat ze vierkant achter het Nederlands elftal staan tijdens het EK. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Coca-Cola onder meer dan 500 respondenten. Wij (45 procent van de Nederlanders) vinden namelijk dat uitdossen in oranje bijdraagt aan het gevoel van saamhorigheid.

Het meest favoriete uitdosattribuut is het oranje T-shirt (68 procent), gevolgd door de oranje supporterssjaal (25 procent). Op de derde plek kiezen mannen voor een oranje hoed of pet. Vrouwen gaan voor een zonnebril, armbandje of nagellak. Uit de Oranje Top 15 Aller Tijden, onlangs gepubliceerd door Oranje Barometer, komen de Albert Heijn welpies en beessies, Heineken-gadgets als de luidsprekerhoed en de SuperTrash Dutchdress uit 2010 als best scorende inhaakacties sinds 2000 uit de test.

Wat er voor het EK 2012 zoal te krijgen is? Voor vrouwen brengt Supertrash dit jaar een ‘winning ways dress’, maar ook Spijkers & Spijkers x Bavaria, en modemeisjes Maria Tailor, Josh Veldhuizen en Tamara Elbaz x Lakeside, brengen een EK-jurk. Mannen kunnen gaan voor het Heineken Rugnummer-shirt, of een shirt van oud-voetballer Edgar Davids voor Monta. Ook leuk zijn de Izi-Fes EK-laarzen, het Ice-Holland Ice-Watch horloge, het ‘Ik ga staan voor Oranje!’-boxershort van de Condoomfabriek en het EK-sokken pakket van Feet This.

Het EK in Polen en Oekraïne gaat van start op vrijdag 8 juni en eindigt met de finale op 1 juli in Kiev, Oekraïne. Nederland speelt zaterdag 9 juni de eerste wedstrijd, tegen Denemarken.

EK
Oranje
Voetbal