Workshop Cosby-truien maken

De naam van de oorspronkelijk Nederlandse, maar inmiddels Amerikaanse ontwerper Koos van den Akker laat wellicht niet meteen een belletje rinkelen, maar het is de man achter de bontgekleurde patchwork truien van Bill Cosby – typerend voor het hoofdpersonage van The Cosby Show.

De ontwerper is nu terug in Nederland voor een theatrale interviewserie in Theater Bellevue en een workshop ‘Cosby-truien’ maken met Koos van den Akker, op 14 oktober op het Westergasterrein in Amsterdam. De benodigdheden: een jaren 80 trui om te custumizen. De kosten: 15 euro.

Van den Akker (73) wordt op zijn vijftiende toegelaten op de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten. Op jonge leeftijd verhuist hij naar Parijs waar hij werkt als stoffenverkoper voor warenhuis Galerie Lafayette. In de avonduren studeert hij aan Ecole Guerre-Lavin en wint als beste student een stage bij Dior. In de jaren 80 breekt hij door als Bill Cosby een van zijn truien draagt bij de opnames van The Cosby Show. Van den Akker opent een winkel op Madison Avenue in Manhattan, New York, en daar werkt hij nog steeds aan zijn unieke patchwork creaties. Beroemdheden als Stevie Wonder, Brooke Shields, Elizabeth Taylor en Cher behoren tot zijn klantenkring.

Onlangs bedacht de Amerikaanse ontwerper Andrew Salomone een ‘Recursive Cosby Sweater’: een trui met Bill Cosby print, gemaakt op een machine die digitale afbeeldingen direct omzet in breipatronen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN