• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Belgische beurs LingeriePro schrapt wintereditie

Belgische beurs LingeriePro schrapt wintereditie

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Lingeriepro 2022. Foto: Styn.be

De zomereditie van de Belgische beurs LingeriePro was een succes; meer focus op de beleving, makkelijke opbouw en ontruiming, redelijke prijzen en een gevuld randprogramma. Toch blijkt het succes geen garantie voor een volgende editie, met als gevolg: geen wintereditie in januari 2024.

De lat voor de wintereditie kwam hoger te liggen: de organisatie, de exposanten en de bezoekers van de beurs wilden dat het aanbod van de standhouders en merken werd uitgebreid, zo meldt een woordvoerder van de beurs desgevraagd aan FashionUnited. De wintereditie wist slechts 50 exposanten naar zich toe te trekken, terwijl er normaliter bijna 200 op de beurs te vinden zijn.

De kostprijs van beursdeelnames is de boosdoener, zo bleek uit een rondvraag van de organisatie. Daarnaast speelt de locatie van de beurs ten opzichte van Nederland een rol. “Indien hierop ingezet wordt, zou een deelname bij een aantal merken eventueel heroverwogen worden”, aldus de organisatie.

LingeriePro ziet geen optie om deelnameprijzen verder te beperken. De huidige deelnameprijzen zijn het minimum ‘om LingeriePro op een kwalitatieve manier neer te zetten’. Een andere locatie werd tevens door de organisatie niet gezien als oplossing.

“LingeriePro staat in de koelkast. Men zegt: ‘alles wat je in de koelkast bewaart, bewaar je net wat langer’. LingeriePro wordt dus nog niet definitief van de kaart gehaald en keert mogelijk in de toekomst terug”, voegt de woordvoerder nog toe.

LingeriePRO