• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • CreativeNL x Circular Textile Days: woensdag 18 september

CreativeNL x Circular Textile Days: woensdag 18 september

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

The Compostable Collection (phygital) Credits: Laura Freya Weller

De snelle opmars van kunstmatige intelligentie (AI) binnen de mode-industrie belooft een spannende toekomst, maar stelt ons ook voor belangrijke ethische vraagstukken. Tijdens de Circular Textile Days 2024 organiseert CreativeNL een seminar dat niet alleen gericht is op het verkennen van de nieuwste technologieën, maar ook op het beschermen van de blijvende waarde van menselijke creativiteit. Dit evenement biedt een platform voor dialoog over hoe technologie de mode-industrie kan verrijken zonder haar unieke identiteit te verliezen.

Doelstelling van het Seminar: Het seminar heeft als doel deelnemers diepgaand inzicht te bieden in zowel de technologische vooruitgang als de kritische uitdagingen binnen de mode- en textielindustrie. De nadruk ligt op de opkomst van AI en digitalisering, met speciale aandacht voor duurzaamheid en ethiek. Deelnemers worden uitgerust met kennis en strategieën om de overgang naar duurzame praktijken actief te stimuleren onder het motto van de Circular Textile Days 2024: "No More Talk, It’s Time for Action."

Kernonderwerpen:

  • Innovatie en AI in de Mode: Verkennen hoe AI en andere digitale technologieën worden ingezet in ontwerp, productie, en distributie, en hoe deze bijdragen aan versnelling en efficiëntie in de industrie.
  • Behoud van Creativiteit: Benadrukken van het belang van menselijke creativiteit en vakmanschap als essentiële tegenhangers voor de gestandaardiseerde benaderingen van AI en digitalisering.
  • Ethiek en Duurzaamheid: Behandelen van ethische en duurzame uitdagingen binnen de mode-industrie, en het onderzoeken hoe technologie kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling zonder de uniciteit van producten te verliezen.
  • Internationale Samenwerking: Stimuleren van de dialoog en samenwerking tussen internationale partners.
  • Overcoming Challenges: Bespreken van obstakels en mislukkingen bij het implementeren van duurzame praktijken door grote modebedrijven, en het benutten van deze ervaringen als leermomenten.

Sprekers en onderwerpen:

  • Wake-up call voor de industrie: Wapen onszelf met kennis en praktische strategieën voor een duurzame en compatibele toekomst. Nieuwe bedrijfsmodellen ontstaan.
  • Contrasten in AI-gebruik: Ontdek de contrasterende toepassingen van AI en digitalisering, waarbij technologische vooruitgang wordt gebalanceerd met het belang van menselijke creativiteit en educatie, met Roger Gerards, hoofd Fashion & Design van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).
  • Leer hoe design verschuift: Van puur vormgeven naar meer betrokkenheid bij productontwikkeling en supply chain management, wat een breder scala aan vaardigheden en benaderingen vereist, door Eva de Laat van evaxcarola.
  • Noodzaak voor verandering in de industrie: Pak de urgentie van de veranderingsbehoefte in de industrie aan, met een focus op nieuwe strategieën voor digitalisering en duurzame bedrijfsmodellen, met Aldo Spanjaars, voormalig CEO van Anta Group en auteur van 'Dragon Tactics'.
  • Dynamische paneldiscussie: Samen met de input vanuit het publiek, inclusief Leontien Hasselman Plugge, CEO Impact-Buying, Prof. Dr. Stefan Schlichter, Chanel Hoogduin van RethinkRebels en andere experts.

    De discussie zal vakkundig worden geleid door onze ervaren moderator, Cläre Caspar, die bekend staat om haar vermogen om diepgaande en constructieve dialogen te faciliteren.

Informatie over banner: The Compostable Collection (phygital) van Laura Freya Weller, AMFI graduate, ondersteunt eco-activisten met kleding die voldoet aan hun behoeften zoals bewegingsvrijheid en bescherming. De collectie toont aan dat de mode-industrie moet overstappen van fossiele synthetische stoffen naar duurzame alternatieven zoals algen, wol, hennep en linnen.

Credits: Laura Freya Weller

Geïnteresseerd in Circular Textile Days?
Lees meer over Circular Textile Days op de evenement pagina
Circular Textile Days
Sustainable Fashion